Syddansk Jobfair bringer eksiljyde hjem til job i Esbjerg

Læs hvordan Emilie greb chancen og skabte sig en HR-karriere i Syddanmark

Jobfair 2019 blev startskuddet på Emilie Brøchner Nielsens jyske karriere og gjorde et ønske om at vende hjem til Esbjerg til virkelighed.

På Jobfair indledte Emilie dialogen med Sikkerhedsstyrelsen. Dette førte hende ind i et vikariat som HR-partner i styrelsen og nu videre til et fast job i en anden esbjergensisk virksomhed.

Emilie var glad for hendes job i Topdanmark og egentlig også for at bo i København. Men hun legede alligevel med tanken om at flytte hjem til Esbjerg og tættere på hendes familie. ”Jeg havde søgt nogle opslåede stillinger i Syddanmark, inden jeg tog på messen. Men jeg fik ikke rigtig hul igennem, og jeg ville ikke flytte herover, for så ikke at have noget job”, fortæller Emilie.

 

En hel dag på den syddanske karrieremesse

Efter Emilie forgæves havde søgt på jobopslag, besluttede hun sig for at gøre noget andet:

Jobfair virkede som et godt arrangement, og så lå det lå på en søndag, så jeg skulle ikke tænke på at tage fri fra det arbejde, jeg egentlig var glad for”.

Emilie satte hele dagen af til Jobfair, så hun i ro og mag kunne udforske de Syddanske muligheder. Hun tog alene afsted til Jobfair med hendes CV i hånden, og uden noget at tabe.

”Jeg vidste jo godt, at de ikke ville tage imod mit CV, når jeg havde det med håndholdt, men tog det med alligevel. Og dér havde jeg faktisk gjort noget ud af at skrive, at jeg kommer fra Esbjerg, og at jeg har fået mig den uddannelse, og den erfaring jeg gerne ville have i København. Så jeg var klar til at vende hjem”.

 

Emilie tog velforberedt til Jobfair

Emilie havde lavet en liste over de virksomheder, hun helst ville tale med. Samtidig var hun dog også forberedt på at gribe de muligheder, som opstod på dagen:

”Man møder mange mennesker i løbet af sådan en dag, og det er jo lidt tilfældigt, hvem man lige klikker og har en god kemi med.” 

 

 

 

Godt begyndt er halvt fuldendt, og på Jobfair får man netop rammerne til at udforske alt det, man ikke nødvendigvis kan forberede sig på og researche på forhånd. Her er mulighed for at gå i dybden i dialogerne og gøre sig nysgerrig på, hvordan en karrierevej, man måske ikke havde forestillet sig på forhånd, kan se ud. Det var også Emilies oplevelse, da hun deltog på Jobfair sidste år.

Der var mange styrelser på Jobfair, og jeg fik et godt indtryk og tog hjem med mange nye kontakter i de forskellige styrelser i Syddanmark. Jeg blev interesseret, selvom jeg ikke havde overvejet den karrierevej, før jeg var på messen”.

 

God kontakt og kemi endte i et job

Da Emilie kom hjem, brugte hun LinkedIn til at fastholde den kontakt, hun havde skabt på Jobfair. Én af de kontakter var Rikke, som var HR-partner i Sikkerhedsstyrelsen:

”Rikke skrev til mig på LinkedIn: Har du set, at vi søger en barselsvikar – jeg skal på barsel? Og så søgte jeg den, og nu er jeg her”.

 

Et vikariat varer jo ikke evigt…

Barselsvikariatet i Sikkerhedestyrelsen løber ud inden længe, og Emilie har været spændt på, hvad det vil betyde for hende:

”At jeg måske skulle søge job i Middelfart, Vejle eller Kolding, og stadig bo her i Esbjerg, var jeg indstillet på”.

Emilie begyndte at se sig om efter et nyt job i juleferien og blev overrasket over udbuddet:

”Der har været mere at søge her ved vikariatets slutning, end jeg havde troet”.

Emilie kommer ikke til at pendle, for hun har fået en fast stilling ved Egsgaard HR, som ligger to kilometer væk fra hendes hjem i Esbjerg. Hun fortæller, at hun tror, at hendes vikariat har åbnet  døre for hende:

”Mit job i Sikkerhedstyrelsen har været med til at give mig flere muligheder. Jeg havde kun været ét sted inden jeg kom hertil, og jeg har haft en meget bred rolle som partner her”.

Skal du med på Jobfair 2020?

Jobfair er for dig, der gerne vil i dialog med virksomheder, statslige styrelser og kommuner i Syddanmark, som er på udkig efter højtkvalificerede talenter.

 

På dagen kan du også møde et team af tilflytterguides, som står klar til at fortælle mere om mulighederne for et godt familie- og fritidsliv i Syddanmark.

 

Vi tilbyder børnepasning og legerum på dagen, så du og din partner har tid og ro til at gå på opdagelse.

Tag familien under armen og kom og udforsk jeres muligheder for en helt ny tilværelse i Syddanmark.

 

Jobfair finder sted den 26. april i København. Deltagelse er gratis.

  📖   Læs mere og tilmeld dig Jobfair 2020

Hvem kan jeg møde?

 

På Jobfair 2020 kan du møde ca. 25 syddanske virksomheder, styrelser og kommuner.

 

 

Se udstillerlisten