Syddanmark tur/retur

Som nyuddannet kan det være svært at få foden indenfor hos virksomhederne.
Mia Munk opsøgte mulighederne til et karrierearrangement i Esbjerg. Det gav blod på tanden og landede hende et job hos Skattestyrelsen.

Tilbage i april, mens Mia Munk endnu var studerende, deltog hun i et karrierearrangement planlagt af Akademikernes A-kasse og Work Live Stay. Her kunne man møde tre af de styrelser, som er blevet flyttet til Syddanmark. Mia tog afsted uden at vide meget om de syddanske styrelser, men så det som en god mulighed for at netværke.

”Repræsentanterne fra de enkelte styrelser var gode til at fortælle, hvad de arbejder med og jeg fik en god snak med flere af dem, så min nysgerrighed blev vakt” fortæller Mia Munk.

Mia forlod arrangementet og tog direkte hjem for at se nærmere på de mange syddanske styrelser og deres placering i regionen.

“Jeg fandt ret hurtigt et jobopslag fra Skattestyrelsen, som passede perfekt til det, jeg kan byde ind med. Og rent geografisk godt placeret”, fortæller Mia Munk

Mia har de seneste seks år boet og studeret i Århus, men er oprindeligt fra Arnum, en lille by i Syddanmark. Tilknytningen til familien og et ønske om en karriere, har fået Mia Munk til at flytte tilbage til Syddanmark.

”Det var ikke nogen svær beslutning for mig, da både min kæreste og min familie bor i Syddanmark, og det føles som et naturligt skridt”, siger Mia Munk.

Man skal smede, mens jernet er varmt
Mia skrev en ansøgning, sendte den afsted og der gik ikke lang tid, før hun stod med sit første job som fuldmægtig hos Skattestyrelsen i Ribe.

”Som nyuddannet er der virkelig gode muligheder i at være ansat hos en udflyttet styrelse. Jeg har fra første dag fået tildelt ansvar, og vejen til de ”sjove” opgaver er lettere. Jeg forestiller mig, at det kan være sværere på et allerede etableret kontor i en storby” fortæller Mia Munk.

Der skal da ikke herske tvivl om, at Mia kan mærke forskel på livet i en stor by versus livet i Gram, hvor hun nu er bosat.

”Jeg har oplevet Århus som en dejlig studieby med mange studierelevante tilbud. Og selvfølgelig kan jeg mærke forskel, nu hvor jeg er bosat i en langt mindre by. Men i kraft af, at jeg ikke er studerende mere, er der andre ting, som trækker, fx ønsket om hus og på sigt at stifte en familie – og det giver langt mere mening for mig, at det skal være her fremfor Århus”, fortæller Mia Munk.


Find de syddanske styrelser samt mange flere virksomheder i Den Syddanske Karriereportal.

”Som nyuddannet er der virkelig gode muligheder i at være ansat hos en udflyttet styrelse. Jeg har fra første dag fået tildelt ansvar, og vejen til de ”sjove” opgaver er lettere. Jeg forestiller mig, at det kan være sværere på et allerede etableret kontor i en storby”

Er du også interesseret i karrieremulighederne i Syddanmark?

Læs mere om virksomhederne her, se hvilke kompetencer de søger, og bliv klogere på, hvor du kan få opfyldt dine karrieredrømme.

Hold dig orienteret om aktuelle karriereevents på vores Facebook-side > Følg os på Facebook

Gå til Karriereportalen