Syddanmark fik familielivet til at hænge sammen

Lavere huspriser, bedre karrieremuligheder for konen og mulighed for at få familielivet til at hænge bedre sammen gjorde Syddanmark til det oplagte valg for Peter Vestergaard Jensen.

 

Peter og hans kone Mette kommer oprindeligt fra Nord- og Midtjylland, men flyttede begge til København for at studere. Peter for at læse statskundskab og Mette for at læse medicin. Da deres første barn nu er kommet til verden, og Mette skal i turnus, gav det god mening at skifte bylivet på Nørrebro ud med mere albuerum og lavere huspriser i Syddanmark. Peter takker derfor ja til et job i Miljøstyrelsen og flytter med hans afdeling til Augustenborg i februar 2017. Parret bosatte sig i Sønderborg og efter flytningen er endnu et barn kommet til. Peter er siden rykket til Sønderborg Kommune, hvor han fungerer som økonomikonsulent.

 

En fleksibel hverdag

For Peter har det givet ro i hverdagen og familielivet at flytte til Syddanmark. De er kommet tættere på deres jyske familie, og hverdagen er let og fleksibel med alt det centrale indenfor rækkevidde

“Nu har jeg 4 minutter på arbejde – jeg kan cykle, aflevere mine børn på vejen og nå på arbejde til kl. 8 uden at være presset over at nå det.”

Peter og hans kone var glade for at bo på Nørrebro, hvor de heller ikke havde langt til noget. Men med det første barn groede også ønsket om et hus, og lidt mere plads

“Det vi kiggede ind i, i forhold til hus, hvis vi skulle blive i København og omegn, var jo en omegnskommune – og det ville nok betyde 45 minutters pendling hver vej.”

Nu bor familien tæt ved skov og vand, og nyder godt af Sønderborgs udbud af kultur og natur:

“Der er meget kultur både for børn og voksne i Sønderborg, og om sommeren er udelivet her rigtig godt. Fx er gendarmstien, skoven og skanserne kun en gåtur væk. Desuden bruger vi Sønderborghus og Alsion en del til koncerter.”

 

Sønderborg har overrasket positivt

Sønderborg

Peter og familien flyttede til Syddanmark for at nyde godt af gode karrieremuligheder for Mette, lavere huspriser og bedre muligheder for at få familie- og karriereliv til at spille sammen. Men Sønderborg har overrasket:

“Da vi fortalte vores venner i København, at vi flyttede til Sønderborg, var det nærmest et granatchok, og det blev taget imod, som om vi skulle til provinsen – den følelse har jeg slet ikke. Byen er mindre og du skal kæmpe for at opstøve en god kop kaffe en søndag eftermiddag, men vi har mange af de tilbud, som vi havde i København bare i mindre skala.”

Desuden er familien mere tilbøjelig til at besøge familien i Midt- og Nordjylland, fordi de ikke længere skal betale broafgiften hver vej. Når turen alligevel går til København, tages turen ofte med fly:

“Principielt kan jeg komme til København på en time. Fra jeg tager ud ad døren herhjemme, til jeg lander i Kastrup, går der under en time. Så det er simpelt og nemt.”

 

Familielivet i Sønderborg

Familien er lige så stille ved at få bygget et nyt netværk op i Sønderborg. Det er forankret meget omkring arbejdskollegerne og børnenes institutioner. Én af de få ulemper, der har været, er de længere afstande til fx en zoologisk have, som de brugte meget, da de boede i København. Men han siger også at familiens behov og vaner har ændret sig:

“I denne weekend har vi fx været i haven, og det havde jo ikke været en mulighed på Nørrebro – så er det nogle andre ting, vi gør nu. Hvis vi havde købt et hus nord for København, havde vi måske heller ikke fortsat med at bruge Zoologisk Have på samme måde, som da vi boede i en 2-værelses på Nørrebro.”

Peters råd til andre, der kigger mod Syddanmark, er at lade være med at overtænke beslutningen. For dem var det en relativt hurtig beslutning at tage springet til Sønderborg:

“Bare spring ud i det. Man kan jo altid flytte tilbage.”

 

Karriere i Syddanmark

De vidste, at Mettes vej ind i en lægepraksis var nemmere i Sønderjylland end i København, mens udbuddet for en statskundskaber er noget mindre i Syddanmark end i København.

“Det har faktisk ikke været noget problem at finde job hernede for mig. Selvom udbuddet af stillinger er lavere, så er der også færre ansøgere. De syddanske kommuner er store, og har derfor også behov for sådan nogle profiler som mig, siger Peter om sine jobmuligheder i Syddanmark.”

Peter har intet problem med at se sin fremtidige karrierevej forme sig i Syddanmark:

“Paletten er selvfølgelig lidt ligesom med cafeerne mindre – men kvaliteten er der – og så der er mange spændende udfordringer i kommuner – her er man tættere på borgerne og det er nemmere at se de direkte afledte effekter af de beslutninger, der træffes.”

Om det syddanske arbejdsmarked bemærker Peter:

“Der er en bevidsthed om, at man har et talentproblem, og man gør en ekstra indsats for at fastholde talenterne i Syddanmark.”

Det betyder blandt andet, at mulighederne for videreuddannelse er gode, og man gør både i kommuner og virksomheder en indsats for at få tilflyttere til at falde godt til i området.

 

Er du også nysgerrig på en karriere i Syddanmark, så se nærmere på vores karriereportal.

 

Overvejer du et besøg i Sønderborg?

Her kan du læse mere om Gendarmstien og andre steder, der er et besøg værd i Sønderborg og omegn.

Visit Sønderborg