Rebeckas vej til det syddanske job

Det kan være svært for tilflyttere, især internationale tilflyttere, at finde rundt i det danske jobmarked og få foden indenfor. Svenske Rebecka Linnér tog sagen i egen hånd og brugte alt den hjælp, hun kunne finde.

 

Rebecka flyttede fra hjemlandet Sverige for at være sammen med hendes danske kæreste. Valget om at flytte til Esbjerg lå lige for, da kæresten skulle begynde at studere der.

 

Svært at finde job

Med en uddannelse inden for business og IT, erfaring fra svenske virksomheder og en masse gåpåmod i kufferten gik hun i gang med at søge job i Syddanmark. “Esbjerg og Syddanmark er et område i vækst, så jeg har oplevet, at der har været stor konkurrence om jobbene,” fortæller Rebecka om arbejdsmarkedet i Syddanmark. ”Man kan heldigvis også få meget hjælp. Hos kommunen har jeg fx fået karrieresamtaler og sparring på mit CV og ansøgninger.”

 

Karriereportalen gav overblik

Rebecka har i det hele taget brugt alle de ressourcer, der står til rådighed for jobsøgende i Syddanmark. ”Jeg har brugt work-live-stay’s hjemmeside rigtig meget. Der er mange gode ressourcer, især for tilflyttere,” fortæller hun.

På work-live-stay’s Karriereportal kan du finde en samling af over 300 syddanske virksomheder, og du kan se hvilke kompetencer og profiler, de er på udkig efter.

Samtidig kan du også finde information om livet i Syddanmark generelt, fx fritidstilbud, bolig, events og du kan læse om andre tilflytteres erfaringer.

 

Job og karriereskifte

Der skulle mere end 60 ansøgninger til inden Rebecka fandt sit første danske job som IT Project Assistant hos LEMAN i Taulov. Siden er hun skiftet til en stilling som Content Manager Assistant hos Kids-world.dk. Hun arbejder i dag med markedsføring og SEO, og selvom det har budt på et karriereskifte, er hun glad for branchen: ”Det er en virkelig fed arbejdsplads, med et godt budskab, hvor der er meget plads til innovation”. Rebecka har fundet sig godt til rette i sit syddanske liv og arbejdsliv. Hun nyder også glæden ved at den nye arbejdsplads er tættere på hendes hjem i Esbjerg.

 

Passion for ledelse

Rebeckas helt store professionelle interesse er ledelse. ”Ledelse er kombinationen af udvikling og organisationsstyring og arbejde med mennesker. Jeg elsker at hjælpe andre til at forandre sig positivt”, forklarer hun. Rebeckas passion for ledelse skinner også igennem i hendes fritid, hvor hun er korleder for et internationalt kor.

 

Et godt råd

Rebeckas bedste råd til andre tilflyttere: ”Tag imod al den hjælp, du kan få og vær opsøgende, nysgerrig og vedholdende. Hvis du bliver ved med at sende ansøgninger, så skal det helt rigtige job nok dukke op.”

Tilflytterservice og jobcenteret står klar til at hjælpe med sparring, rådgivning og arrangementer i forbindelse med jobsøgning, og på Karriereportalen kan du finde information om syddanske karriereveje.

 

Nyttige links

Læs også om hvordan Rebecka har startet et internationalt kor i Esbjerg

Er du også interesseret i karrieremulighederne i Syddanmark?

Læs mere om virksomhederne her, se hvilke kompetencer de søger, og bliv klogere på, hvor du kan få opfyldt dine karrieredrømme.

Hold dig orienteret om aktuelle karriereevents på vores Facebook-side > Følg os på Facebook

Gå til Karriereportalen