Rebecka sang sig til et nyt netværk

Man hører nogle gange fordomme om, at danskerne er tilbageholdende og svære at komme ind på livet af. Det har dog slet ikke være svenske Rebecka Linnérs oplevelse. Hun har brugt musikken til at skabe sig et netværk i Esbjerg, og nu hjælper hun andre til at møde nye mennesker ved hjælp af foreningslivet.

Det var kærligheden, der fik Rebecka til at flytte til Syddanmark. Hun mødte sin danske kæreste, da de begge var skiguider i Italien. Da han skulle begynde at studere i Esbjerg, var det den oplagte mulighed for at lægge langdistanceforholdet på hylden, og i stedet starte et liv sammen i det syddanske.

For Rebecka betød det et farvel til jobbet og livet i Sverige og goddag til Syddanmark og de syddanske muligheder.

Internationalt kor skal være kulturel mødeplads
Rebecka har altid elsket musik, og har ved siden af studie og job dyrket musik og sang. Især korsang har en stor plads i hendes hjerte. ”Der sker bare noget i kroppen, når man synger sammen. Det er ikke helt til at forklare, men det skaber et helt særligt fællesskab at synge sammen,” siger hun om det at synge i kor.

I Sverige var hun leder for et kor, og der var ikke langt fra tanke til handling, da muligheden for at starte et internationalt kor op i samarbejde med FOF Vest.

Koret er startet i efteråret, og der er åbent for alle uanset baggrund, alder, køn og sangligt niveau – så længe man har lyst til at synge sammen. Konceptet har hun taget med sig fra Sverige. Det typiske klaver er pakket væk, og i stedet er alle sangene indspillet på forhånd. På den måde har deltagerne mulighed for at høre sangene og øve sig derhjemme.

Rebecka håber på at koret kommer til at være en kulturel mødeplads, hvor deltagerne også får lyst til at mødes med hinanden uden for øvelokalet. Hun siger: ”Det udvider netværket at være aktiv i en forening. Det er mit håb at nogle får lyst til at tage en kop kaffe sammen og lære hinanden bedre at kende.”

Hun håber også at deltagerne får både et kulturelt og sprogligt udbytte ud af koret. Det sker både ved at møde hinanden, men også gennem musikken. Rebecka har blandt andet fundet juleklassikeren Glade Jul frem, og den skal synges på både dansk, engelsk og svensk.

Læs mere om det internationale kor.

Man skal gøre det, man brænder for
Man skal aktiv, åben og opsøgende. Det er Rebeckas bedste råd til andre tilflyttere. Hun siger: ”Man skal turde stille sig frem og gøre det, man brænder for og synes er spændende. Så møder man også folk, som, man har et fællesskab med, og på den måde er det nemmere at få nye bekendtskaber og venskaber.”

Du kan læse mere om de syddanske fritidstilbud i den digitale Vejviser til Tilflyttere. Vejviseren er en del af den Syddanske Karriereportal, hvor du finder relevant information om karrieremulighederne og livet i Syddanmark.

Mød flere tilflyttere

Vi har samlet flere gode syddanske tilflytterhistorier

Læs flere her