Mimi og Jon flyttede fra København til Tønder

Mimi og Jon flyttede fra Washington DC, USA via København til Tønder. De flyttede til Tønder, for at spare tid på transport og et billigere boligmarked. Samtidig er de kommet tættere på Tyskland hvor Jon har boet og studeret.

Mimi var især bekymret over, om livskvaliteten i Sønderjylland kunne leve op til hendes forventninger.

”Man får tit indtryk af, at Sønderjylland er en døende region,” forklarer Mimi.

Hun frygtede, at de ikke ville have mulighed for at etablere en social omgangskreds, samt at der ville være et yderst begrænsede antal aktiviteter.

Heldigvis for Mimi og Jon holdt bekymringerne ikke stik, og de har i dag fået sig en ny stor social omgangskreds.

”Vores omgangskreds rummer både en japansk læge, en amerikansk jazzmusiker og en portugisisk skodesigner,” uddyber Mimi.

Udvalget af aktiviteter har overrasket parret positivt, så de nu er mere aktive, end de var, da de boede i København. De har både været til musikarrangementer og på virksomhedsbesøg, også nyder de den rige historie, som egnen byder på.

Støtte fra tilflytterservice
I selve processen med at slå sig ned husker Mimi, at de fik god støtte fra den lokale tilflytterservice. Selvom de fik god støtte derfra, var der dog stadig udfordringer, især med at få Mimis mand, Jon, i job. Jon er amerikaner og højtuddannet, men det tog lang tid, inden han kom i job. Mimi vil gerne rose Udviklingsråd Sønderjylland som har været en kæmpe succes for dem i forhold til at skabe netværk og finde jobmuligheder.

Bare gør det!

Mimi ser hele deres flytning som en stor positiv oplevelse;

”Jeg havde slet ikke behøvet at bekymre mig, men jeg synes også, det siger noget om vigtigheden i at få brandet regionen på en ny måde og vise, at der er mange ressourcestærke mennesker her,” forklarer Mimi.

Mimi vil anbefale alle, der overvejer at flytte til Tønder, bare at gøre det. Nu bor hun i en 180 m2 stor herskabslejlighed og har kun 7 minutter på arbejde, noget som de fleste ikke har mulighed for f.eks. i København.