Livet i Syddanmark

Her kan du læse mere om livet i Syddanmark - vælg en kategori og filtrér på de enkelte områder.

Filtrer efter kategori

Vis alle

Filtrer efter område

Vis alle
Fra København til ÆRØ

Fra København til ÆRØ

Der skulle ske noget andet for at få fritid, familieliv og karriere til at hænge sammen igen. – En ferie på Ærø ændrede alt.

 

Masser af natur og gode naboer

Tilflytterfamilien Le Fevre slog sig ned i Løjt Kirkeby, Aabenraa. De nyder at badestranden og skoven er 5 minutter væk, og at de er faldet hurtigt til i deres nybyggerkvarter. Mange af naboerne er børnefamilier, med børn på samme alder som deres egne.

Middelfart

Middelfart

I området omkring Lillebælt findes der et hav af muligheder indenfor historie, vandsport, sejlture, hvalsafari, bridgewalking, naturoplevelser, dykning, og mange andre af de udendørs aktiviteter. Fredericia og Middelfart er endvidere en del af Naturpark Lillebælt.

Drømmer du om at kombinere karrieremuligheder med et trygt familieliv?

Og er du åben for forandringer? Så kig mod Fyn, Danmarks vigtigste vækstområde inden for robotter og teknologi. Og en af Danmarks smukkeste områder med korte afstande til skov og hav, kultur og byliv.

Find dit næste job i Sydvestjylland

Drømmer du om at kombinere karrieremuligheder med et trygt familieliv?

Og er du åben for forandringer? Så kig mod Sydvestjylland, hvor du på alle måder kan komme tæt på vandet og naturen. Mange arbejder med at skabe energi på havet, og du kan også booste din karriere på andre områder. For eksempel finder du også en række administrative arbejdspladser i de mange statslige styrelser, der ligger i Sydvestjylland.

Find dit næste job i Trekantsområdet

Drømmer du om at kombinere karrieremuligheder med et trygt familieliv?

Og er du åben for forandringer? Så kig mod Trekantområdet med Danmarks største koncentration af industrivirksomheder. Og oven i købet et af landets mest naturskønne områder med fjorde, åer og skove og et livligt byliv tæt ved kystens fritidsmuligheder.

Find dit næste job i Sønderjylland

Drømmer du om at kombinere karrieremuligheder med et trygt familieliv?

Og er du åben for forandringer? Så kig mod Sønderjylland, Danmarks vigtigste vækstområde inden for energioptimerings-branchen. Samtidig møder du noget af Danmarks smukkeste natur – fra Vadehavet i vest til det bakkede fjordlandskab i øst.

Tønder

Tønder

Tønder Kommune og andre kulturaktører råder over både moderne arkitektur og spændende historiske byggerier – perfekte rammer om et væld af kulturelle begivenheder, aktiviteter og oplevelser, lige fra kniplinger, musik og møbeldesign i international klasse, til dragefestival, store markeder og egnsteater.

Kilde: Tønder Kommune
Sønderborg

Sønderborg

Museet på Sønderborg Slot ved den hyggelige havn. Dybbøl Mølle oppe på Dybbøl Banke, slagmarken for krigen i 1864. Broagerland ved Flensborg Fjord med vandreruten Gendarmstien. Augustenborg hvor ringridning blev opfundet. Gråsten Slot hvor kongefamilien holder sommerferie. Tag på cykelferie eller Rideruten Als. Nyd vores badestrande og fiskepladser.

Kilde: Sønderborg Kommune
Kolding

Kolding

Kolding Kommune rummer en unik kulturarv og er historisk en spændende by.

Kilde: Kolding Kommune

Esbjerg

Med Vesterhavet og Nationalpark Vadehavet lige uden for døren er Esbjerg ideel som udgangspunkt for at både ung og gammel kan få unikke naturoplevelser, kultur, byliv hele året rundt – kombineret med en spændende karriere.

Kilde: Esbjerg Kommune
Svendborg

Svendborg

Ud over Sydfyn dækker kommunen blandt andre øerne Tåsinge, Thurø, Drejø, Hjortø og Skarø i det Sydfynske Øhav.

Kilde: Inspiring Denmark
Vadehavet

Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er et af verdens mest værdifulde tidevandsområder. Og for en lang række vandfuglearter er Vadehavet både den vigtigste rasteplads og det vigtigste overvintringsområde i Europa. Desuden yngler en stor bestand af den spættede sæl i Vadehavet. Det er ét af de vigtigste vådområder i verden og strækker sig fra Nederlandene, rundt om Tyske Bugt i Tyskland til Danmark. Se filmen.

Kilde: Nationalpark Vadehavet
Sønderjylland: Tøndermarskinitiativet

Sønderjylland: Tøndermarskinitiativet

Tøndermarsk Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål og Tønder Kommune om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver endnu mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i.

Kilde: Tønder Kommune
Møde Michael Winther der flyttede fra København til Esbjerg

Mød Michael Winther, som flyttede fra København til Esbjerg for at arbejde i offshorebranchen.

Han er nu Sales Manager i Semco Maritime, og nyder livet og naturen i Esbjerg. Michael deler ud af sine egne oplevelser med at følge karrieredrømmene til Syddanmark, og hvordan hans sammen med sin kæreste nyder et simpelt liv tæt på både storby og natur

Taler du syddansk?

Taler du engelsk? spansk? kinesisk? Her i Syddanmark taler vi mange sprog! Se den nyeste video fra work-live-stay og Talent Attraction – Southern Denmark, og bliv inspireret af det internationale arbejdsmiljø i Syddanmark.