LEGO Group: Hjælpen til medfølgende partnere har gjort en kæmpe forskel

Hos LEGO Group er der kommet flere og flere internationale medarbejdere siden 2014, og som virksomhed ved de, hvor meget det betyder, at partneren og familien også trives i Danmark. Jo bedre de har det, jo større sandsynlighed er der for, at familien vælger at blive på den lange bane.   

LEGO Group har gennem de seneste år ansat flere og flere internationale medarbejdere, som sammen med deres partnere og familier har sadlet helt om og er flyttet til Syddanmark. Derfor har der i høj grad været brug for de tilbud, der er til medfølgende partnere om individuel karrierevejledning og familien generelt i forhold til flytning og bosætning.

”Hjælpen til partnere giver utrolig god mening for os hos LEGO Group – der er en helt anden glæde ved middagsbordet, når partneren og hele familien trives,” siger Anne Terp Knudsen, Senior Consultant, Global Mobility, hos LEGO Group.

”Det har gjort en kæmpe forskel, at partnerne har haft mulighed for at få helt konkret hjælp til at komme i job, hvis de har ønsket det, og ellers har fået hjælp til at opsøge det netværk, som er med til at gøre, at de trives.”

Internationale får tilbud om sparring og vejledning på forhånd
Hos LEGO Group er tilbuddene i forhold til partneren og familien generelt tænkt ind alle de steder, hvor det er muligt. Når de potentielle medarbejdere kommer til tredje samtale, som foregår i Billund, får de under samtalen information om de tilbud, der er for tilflyttere i området. De har fået at vide, at der er helt konkret hjælp at hente, når det gælder jobsøgning for partneren.

Dermed kender de allerede til tilbuddene inden, de beslutter sig for, om de skal rykke teltpælene op og flytte til Syddanmark med familien.

De får informationerne allerede der, så de har mulighed for at tage kontakt til partnerlivskonsulenten og deres lokale bosætningskoordinator for at høre om mulighederne i Danmark på forhånd. På den måde kan det hjælpe dem med at tage en beslutning, som kan være svær.

Ræk selv ud inden flytning
Ifølge Anne Terp Knudsen er det super vigtigt, at partnerne forud for flytningen tænker i job og tager imod de relocation tilbud, der findes. LEGO Groups erfaringer viser, at de partnere, som har et fintunet CV og allerede har startet jobsøgningsprocessen hjemmefra, kommer hurtigst i job.

”Vi opfordrer til, at partnerne allerede inden flytningen begynder at søge job, og her er det rigtig vigtigt, at de kender til de tilbud, som kan give den sparring og hjælp, de har behov for,” siger Anne Terp Knudsen.

Det betyder også meget for forventningerne til at flytte til et andet land, at partnerne på forhånd har fået en idé om, hvordan det er at bo og arbejde i Danmark. Nogle tror fx, at mulighederne for at få et deltidsjob er det samme i Danmark som i deres hjemland, hvilket så kan vise sig ikke at være tilfældet. Dog er de måske samtidig ikke klar over, hvordan den danske work/life balance er, og at den ofte gør det muligt at have et fuldtidsjob og stadig have tid til familielivet. Hvis forventningerne er afstemt på forhånd, er det nemmere for partneren at blive afklaret.

Kampen blev tidligere kæmpet alene
Tidligere stod de medfølgende partnere alene med jobsøgningen. Den Syddanske Karriereportal har hjulpet dem rigtig godt på vej og har givet en konkret indgang til information på engelsk om de syddanske virksomheder og livet i Syddanmark, men de medfølgende partnere har også haft stor brug for den individuelle vejledning og sparring, som gjorde, at de kom i job.

”Som virksomhed ved vi, hvilken kæmpe indflydelse det har, om partneren er i job eller ej, hvis det er hans eller hendes ønske,” siger Anne Terp Knudsen. ”Vores recruitere er også opmærksomme på, om der kunne være nogle jobs i virksomheden, som kunne være interessante for partneren. Dog kræver det naturligvis, at partneren har de rette kvalifikationer til jobbet.”

Trivsel for hele familien er det vigtigste
Som internationalt kendt virksomhed har Group ofte et bredt udvalg af kandidater, når de slår stillinger op. Men det kan være svært at fastholde medarbejderne, hvis partneren ikke trives.

”Partnerne har brug for individuel sparring på lige netop deres situation. Det gør det meget nemmere for dem at finde det rigtige job eller blive en del af det sociale netværk, som gør, at de er glade og trygge og dermed at hele familien trives,” siger Anne Terp Knudsen.

Partnerindsatsen var en del af det treårige projekt, Destination Talent (2016-2018), og servicen til medfølgende partnere bliver nu videreført af flere syddanske kommuner. 

Læs mere om projektet Destination Talent og resultaterne. 

Anne Terp Knudsens gode råd til medfølgende partnere

  • Fokuser på at få et netværk så hurtigt som muligt

  • Kom i gang med jobsøgningsprocessen allerede før flytningen, hvis ønsket er at få et job i Danmark

  • Vær opsøgende i jobsøgningsprocessen. Vær udadvendt og kontakt selv virksomhederne

  • Benyt de tilbud, der er til tilflyttere i form af fx partnerlivskonsulenter og bosætningskoordinatorer

  • Lær dansk – det gør det nemmere at komme i job og i det hele taget blive en del af det danske samfund

Service til medfølgende partnere

Med en ny karriere i Syddanmark betyder det meget, at hele familien trives. Det betyder, at der også er fokus på den medfølgende partners karrieredrømme – og muligheder for at udvide det sociale netværk.

I en række syddanske kommuner har medfølgende partnere en unik mulighed for at få én-til-én sparring på karriere- og jobmuligheder.

Læs mere her