It og robotter på Fyn

I den fjerde syddanske styrkeposition, it- og robotklyngen på Fyn, efterspørges til gengæld specialisterne.

Her arbejder man med den nyeste teknologi, som hele tiden udvikler sig. Derfor er der også brug for nogle af de skarpeste knive i skuffen til at skære forretningen hensigtsmæssigt til.

“Vi kæmper hele tiden om at skaffe adgang til de største talenter på vores område. Vi kæmper med alle andre om de eksisterende, erfarne talenter. Og vi nytænker måden, vi kan øge talentmassen og skaffe adgang til flere talenter – eksempelvis internationalt eller via opkvalificering”, siger Mette Beck-Nielsen fra den private organisation Technology Denmark, som arbejder med rekruttering til it- og softwarebranchen.

Som de øvrige syddanske klynger foregår arbejdet gennem Triple Helix-samarbejde, hvor både virksomheder, det offentlige og uddannelsesinstitutioner arbejder sammen. Den tætte forbindelse til danske uddannelsesinstitutioner danner også grundlag for, at Technology Denmark kan etablere samarbejde med udenlandske universiteter i både München og USA.

“Der er ingen tvivl om, at it- og robotklyngen på Fyn har momentum. Interessen for os vokser hele tiden, både i Danmark og internationalt. Det vigtigste for os er at tiltrække og fastholde talenter, så vi kan fortsætte med at øge væksten og skabe arbejdspladser“, siger Mette Beck-Nielsen.

 

Intelligent Banker arbejder med markedsføring for især pengeinstitutter og finansieringsinstitutter. Det kommer til udtryk i en række forskellige sammenlignings-websites i stil med hotels.com og Momondo – hvor indholdet er bankprodukter som forbrugslån og kreditkortaftaler. Grundlaget for dette arbejde er avanceret IT som Big Data og kunstig intelligens. I samarbejde med SDU får Intelligent Banker senere i år sin første post.doc-forskeransættelse i datalogi.

”Vores største udfordring er, at vi konstant har behov for, at nye medarbejdere er de allerdygtigste inden for IT og datalogi. Konkurrencen i online-branchen er meget hård, og vi skal være på forkant teknologisk for at fastholde det høje udviklingstempo. Når det gælder rekruttering, er vi glade for at have mange konkurrenter i den fynske IT-klynge, fordi vi kan samarbejde om en masse tiltag, der tiltrækker arbejdskraft. Vores medarbejdere går i forvejen meget efter jobindholdet, og de orker ikke at blive involveret i fjendtlig konkurrence mellem virksomhederne. I den fynske IT-klynge er virksomhederne ”kon-kolleger”.

TOMMY HUMMELMOSE, PARTNER I INTELLIGENT BANKER