Innovation på tværs af faggrupper

Høj faglighed og godt samarbejde på tværs af faggrupper.

Det er nogle af de værdier, virksomheden Interacoustics, der er specialiseret i audiologisk udstyr, vægter højst hos sine medarbejdere. Derfor er den internationale virksomhed netop flyttet til Middelfart for at tiltrække flere kompetente kollegaer.

Efter at have mødt hinanden under Anden Verdenskrig besluttede danskeren Pierre Honoré og amerikaneren Michael Davis i 1967 at starte en virksomhed i Assens på Fyn, der solgte høreudstyr til døve. Siden er firmaet Interacoustics blevet ved med at udvikle sig og er i dag specialist i audiologisk udstyr, der primært bliver brugt af øre-næse-halslæger og på hospitaler. Det er primært ingeniører, fagspecifikke audiologer og medarbejdere inden for administration, salg og marketing, der arbejder hos Interacoustics. Det fortæller Carsten Kind, som er direktør hos Interacoustics.

“Vi er rimeligt nørdede på det tekniske og er fagligt specialiserede, samtidig med at vi har et humanistisk fokus, fordi det er patienten i den anden ende, der skal testes med vores teknologier hos lægen. Det er i krydsfeltet mellem de forskellige faggrupper, at vi opnår de bedste resultater”, siger Carsten Kind.

International arbejdsplads
Selvom Interacoustics ligger på Fyn, er det ikke dansk, der er arbejdssproget. 95 % af salget går til eksport. “Vores berøringsflade, vores kunder og leverandører samt de forskningsinstitutter, vi samarbejder med omkring nye produkter, er alle fra USA, Tyskland, England, Østen osv. Al vores interaktion foregår internationalt”, siger Carsten Kind. Det betyder, at Interacoustics er nødt til at fokusere internationalt i sin formidling. 10-15 % af medarbejderne har også udenlandsk baggrund.

Nyt hovedsæde i Middelfart
I næsten 50 år havde Interacoustics hovedsæde i Assens. Her var det en stor udfordring at rekruttere medarbejdere, og virksomheden kunne primært tiltrække folk fra Fyn. Derfor flyttede Interacoustics til Middelfart
sidste år for at rekruttere flere medarbejdere fra Jylland. “Vi havde svært ved at få fat i nok medarbejdere og flere kompetencer. Så vi flyttede for at få flere jobansøgninger. Nu er vi blevet en større del af  Trekantområdet og kan rekruttere bredt ind i Jylland og også få medarbejdere fra eksempelvis Vejle, Haderslev og Esbjerg. Vi kan også se, at bunken af ansøgninger er blevet større, og der er flere gode kandidater at vælge mellem, siger Carsten Kind.
Han fortæller, at Interacoustics helt fra bunden selv har stået for designet af den nye bygning. Da virksomheden er specialist inden for lyd, har akustikken i den trekantede bygning selvfølgelig været i fokus. Materialer på gulvet og placeringen af mødelokaler giver gode lydbarrierer. “Vi sidder i et lyst og åbent rum med et atrium i midten. Dermed kan man hurtigt få overblik over, hvor ens kollegaer sidder. Vi har ingen lukkede kontorer men almindelige mødelokaler og mindre rum med glasvægge, der giver mulighed for et hurtigt møde. Det hele gør det nemt at interagere med sine kollegaer og samarbejde på tværs af afdelinger”, siger Carsten Kind.

“Vi har taget udgangspunkt i de forskellige faggrupper og afdelinger, der skal arbejde sammen. Vi har designet bygningen efter det gode samarbejde, og hvordan man skaber innovation mellem de forskellige fagområder”, siger han.

Samarbejde på tværs af faggrupper
Det er generelt vigtigt, at Interacoustics’ dygtige medarbejdere kan samarbejde på tværs af fagområder. “Den fagligt super-tekniske ingeniør skal også kunne tale og samarbejde med den mere humanistisk indstillede audiolog. Det betyder også, at vi får forskellige persongallerier i firmaet”, siger Carsten Kind.
Medarbejderne sidder ikke med standardprodukter og elektronik men er med i udviklingsforløb, hvor de er med til at designe og udvikle spændende teknologier. “Vi forsøger på mange fronter at stimulere og udvikle os selv hele tiden. I forbindelse med et udviklingsprojekt bliver man del af et team, hvor der sidder nogle skarpe specialister, som man i fællesskab kan spille bolden op ad. Men man får også sine egne opgaver. Vi lægger vægt på, at medarbejderne bliver fagligt udfordret og får lov at vise, hvad de kan.”

Det er gennem samarbejdet på tværs af faggrupper, at Interacoustics skaber innovation. Derfor er virksomhedens lokaler indrettet til teamsamarbejde.

“Den fagligt supertekniske ingeniør skal også kunne tale og samarbejde med den mere humanistisk indstillede audiolog”

• • • CARSTEN KIND, DIREKTØR, INTERACOUSTICS