Tiltrækning

Vi sætter spot på Syddanmark som et attraktivt sted at bo, leve og arbejde for højtkvalificerede talenter og deres familier

Mangel på højtkvalificeret arbejdskraft er den absolut største udfordring for vækstpotentialet i både virksomheder og i den lokale udvikling gennem bosætning. Den udfordring vil vi hos work-live-stay være med til at løse.

Vi arbejder vi med at:

  • Koble viden og erfaringer med relevante aktører og spiller hinanden gode i samarbejdet om at tiltrække den efterspurgte arbejdskraft.
  • Indsamle, udvikle og præsentere viden om hvorfra – og med hvilke virkemidler – den rette arbejdskraft kan tiltrækkes.
  • Udvikle og effektuere tiltrækningsmaterialer, som virksomheder, der kan konkret kan bruges af andre i en kobling af place og employer branding.
  • Brande hele områder, specifikke muligheder og indsatser i Syddanmark, fordi vi tror på, at vækstpotentialet gavnes mest, når vi står som et samlet Syddanmark.

Synlighed som tiltrækningsgreb
For at sikre vækst i Syddanmark er det altafgørende, at virksomhederne er i stand til at tiltrække netop de kandidater, der er behov for. Det kræver, først og fremmest, at virksomhedernes kommunikation til de potentielle kandidater er optimal, og dernæst at virksomhederne formår at visualisere livet i Syddanmark – hvordan det er at arbejde, bo og leve i Syddanmark.

Derfor arbejder vi hele tiden på at skabe større synlighed omkring Syddanmark som karrieredestination samt på at ruste syddanske virksomheder til at kunne tiltrække de dygtigste kandidater, der ikke blot er kvalificerede til de enkelte jobs i området, men også til livet i Syddanmark.

Det gør vi blandt andet gennem:

  • Løbende synlighedsfremstød på sociale medier målrettet danske og internationale kandidater
  • Udvikling og drift at samlet syddansk brandingplatform; Den Syddanske Karriereportal
  • Værktøjskasse med gratis markedsføringsmaterialer til virksomheders tiltrækningsindsats
  • Åbne eller lukkede netværk og events, som understøtter ledere og praktikeres arbejde og videndeling inden for fx employer branding eller international rekruttering

En fælles syddansk kernefortælling: Syddanmark kalder på dig!
Alle vores tiltrækningsaktiviteter tager udgangspunkt i én samlet kernefortælling om, hvad Syddanmark kan tilbyde kandidaterne og deres familier – danske såvel som internationale:

Syddanmark er et område i vækst, fyldt med spændende internationale virksomheder, der er markedsledende indenfor lige netop deres felt! Det betyder masser af karrieremuligheder i et internationalt miljø, tæt på Europa og tæt på naturen.

Tag del i de fælles syddanske tiltrækningsaktiviteter
Alle de tiltrækningstiltag work-live-stay gør – hvad end de er digitale eller fysiske messer, netværk eller events – handler om at samle tilbuddene og mulighederne i Syddanmark.

Vi har stor respekt for den store beslutning det er at flytte sig selv og eventuelt sin familie op med rode og rykke til et nyt land eller en ny landsdel. Det er en beslutning, som kræver information og tryghed – for hele familien.

Har du tip til indhold (fx netværk, events, aktuelle jobopslag e.l.), er du altid velkommen til at kontakte projektleder Christina Mikkelsen.

Læs mere om foreningens tiltrækningsaktiviteter herunder.

Tiltagene er udviklet som en del af foreningens projektportefølje, og nogle tilbud kan være forbeholdt medlemmer og samarbejdsvirksomheder.

Læs mere om work-live-stays to andre strategiske fokusområder Modtagelse og Fastholdelse.

Syddansk brandingfilm:

Taler du syddansk?

Syddansk brandingfilm: