Modtagelse

Syddanmarks unikke tilflytterservice

Vidste du, at virksomheder kan hente hjælp til at tage godt imod nye medarbejdere, som flytter til Syddanmark – hvad enten de er danske eller internationale?

I alle syddanske kommuner finder du Tilflytterservice, virksomheder kan henvise til, når I tager imod nye medarbejdere, som vælger at rykke til området.

Tilflyttere og deres familier kan her få sparring og hjælp til netværk og alt det praktiske ved flytningen, fx henvisning til de rette myndigheder, finde bolig og information om skole og institutioner.

Hvorfor tilflytterservice?

Tilflytterservice gør det muligt for dig at sikre, at dine medarbejdere falder godt til i området og får et netværk, så de bliver integreret i lokalsamfundet. Jo hurtigere hele familien falder til, jo større sandsynlighed er der for, at familien bliver boende efter det første år.

Tilflytterservice gør dialogen med det offentlige nemmere, da den sikrer, at der er en one-point-of-contact, som giver én-til én sparring, for både virksomheden og tilflytteren. Det letter også processen med at tiltrække, modtage og fastholde internationale medarbejdere, da de har en indgang til en person, hvor de kan få hjælp og vejledning, også på engelsk.

Tilflytterservice i Syddanmark er helt unikt, da vi er den eneste region i Danmark, der har et systematiseret samarbejde på dette område.

Portal til virksomheder og kommuner om tilflytning

Som medlem hos work-live-stay kan man via Bosætningsportalen hente svar på mange af de spørgsmål, der opstår, når en ny international medarbejder ansættes.

Bosætningsportal

work-live-stays bosætningsportal er et online værktøj til alle, der arbejder med modtagelse af tilflyttende arbejdstagere i Syddanmark. Portalen indeholder vejledninger om alt fra skattekort til boligsøgning, bank og børnepasning, som skal hjælpe en tilflytter godt på plads.

Syddanmarks Tilflytterservice

Bag Tilflytterservice står et dedikeret team af medarbejdere i de syddanske kommuner, som står klar til at tage godt imod og hjælpe tilflyttere på plads i Syddanmark.

Tilmeld dig WLS' nyhedsbrev