Modtagelse

Syddanmarks unikke tilflytterservice

Det skal være attraktivt og nemt at flytte til Syddanmark for at arbejde, bo og leve, både for virksomheder og medarbejdere. Derfor har WLS i samarbejde med de syddanske kommuner udviklet et bosætningskoncept, der skaber en enkel og overskuelig modtagelse i forbindelse med tilflytning til området.

Både danske og internationale tilflyttere til Syddanmark har mulighed for at benytte sig af den kommunale tilflytterservice, der er en enkel og overskuelig indgang til alt det, man har brug for at vide, når man flytter til et nyt område. Vores tilflytterservice er af afgørende betydning for tilflyttere såvel som for virksomhederne og den enkelte kommune. For den er med til at sikre, at de nye tilflyttere falder godt til, får netværk og integreres i lokalsamfundet. Jo hurtigere hele familien falder til, jo større sandsynlighed er der for, at familien bliver boende efter det første år.

Det syddanske bosætningskoncept er helt unikt, da vi er den eneste region i Danmark, der har et systematiseret samarbejde omkring tilflytterservice og bosætning.

Formålet med det Syddanske bosætningsinitiativ er at skabe enkelhed og overskuelighed og derved fjerne barrierer i kontakten med det offentlige via en håndholdt indsats: en one-point-of-contact for både virksomheden og tilflytteren. De syddanske virksomheder kan med fordel gøre brug af deres kommunes tilflytterservice og derigennem få hjælp til at få nye medarbejdere godt på plads i lokalområdet.

Til at supplere og kvalificere arbejdet med tilflytning og bosætning i kommunerne har work-live-stay udviklet værktøjet Bosætningsportal, som er en omfattende guide til mange af de spørgsmål, der opstår, når en udenlandsk medarbejder ansættes.

 

Den gode modtagelse: Kommunerne står klar til at byde tilflyttere velkommen

Skal de syddanske virksomheder have succes med at tiltrække, rekruttere og fastholde dygtige talenter fra ind- og udland, er der brug for en målrettet service fra kommunerne. Derfor er der nu i alle syddanske kommuner en service målrettet tilflyttere, der fungerer som indgangen til kommunen for tilflytteren.

Den kommunale tilflytterservice skaber en enkel og overskuelig indgang til det offentlige såvel som til lokalområdet og sociale netværk i forbindelse med tilflytning til området. De spiller dermed en stor rolle i at gøre det nemmere for højtkvalificerede medarbejdere at flytte til Syddanmark og give dem lyst til at blive. De gør det samtidig nemmere og mere attraktivt for de syddanske virksomheder at ansætte udenlandske medarbejdere, fordi, de kan få hjælp og vejledning til en række af de opgaver, der følger med.

Helt konkret kan kommunernes tilflytterservice hjælpe med henvisninger til rette myndigheder, finde bolig, information om skole og andre opgaver der følger med, når en person eller familie flytter til en ny kommune, hvad enten det er fra udlandet eller Danmark.

Bosætningsportal

work-live-stays bosætningsportal er et online værktøj til alle, der arbejder med modtagelse af tilflyttende arbejdstagere i Syddanmark. Portalen indeholder vejledninger om alt fra skattekort til boligsøgning, bank og børnepasning, som skal hjælpe en tilflytter godt på plads.

Tilmeld dig WLS' nyhedsbrev