Karriere i Syddanmark

De rette kompetencer og den bedste overgang for udflyttede styrelser i Syddanmark

Som en del af den forrige regerings Bedre Balance I og II er Syddanmark de seneste år blevet hjemstavn for en lang række styrelser, råd og nævn. Som enhver flytning er udflytningen af disse statslige arbejdspladser en stor opgave, og projekt Karriere i Syddanmark er sat i verden for støtte op om den bedst mulige overgang samt de rette kompetencer til de nye statslige arbejdspladser i Syddanmark.

Når større statslige arbejdspladser rykker til et – for dem – nyt område, er der behov for at gøre noget ekstra. For hvordan tiltrækker man de rette kompetencer, når de potentielle medarbejdere ikke nødvendigvis har samme kendskab til organisationen og karrieremulighederne i en offentlig styrelse?

Syddanmark er ny for de udflyttede styrelser, råd og nævn, som er flyttet til området. Men disse arbejdspladser – og de karrieremuligheder de byder på – er samtidig også nye for syddanske kandidater. Der er derfor brug for at udvide både styrelserne og kandidaternes kendskab til hinanden og vise, hvad både organisationer og arbejdstagere har at byde på!

Med Karriere i Syddanmark-projektet vil vi medvirke til, at de nye statslige arbejdspladser falder godt til i Syddanmark og bliver en naturlig del af vores syddanske arbejdsmarked. Vi skal styrke og koble de positive effekter, det giver, når arbejdsmarkedet rummer både private, kommunale og statslige arbejdspladser – til gavn for hinanden og hele Syddanmark.

Projektet er finansieret af midler fra Region Syddanmark, og er en fortsættelse af første projektindsats, som blev lanceret i 2016. Projektet løber til august 2020.

Projektet er en fortsættelse af  Karriere i Syddanmark-projektet fra 2016.

Succeskriterier for Karriere i Syddanmark Hvad skal vi opnå på to år?

Læs mere om projektets fremdrift og resultater

  • Se resultater for 3. afrapportering i tillægsperioden (september 2019 – februar 2020)
  • Se resultater for 2. afrapportering i tillægsperioden (marts 2019 – august 2019)
  • Se resultater for 1. afrapportering i tillægsperioden (september 2018 – februar 2019)

 

– “I hovedstadsområdet ved man, hvad styrelserne står for. Der er en karrieresti, hvor man går fra styrelser til departementer. Men det har vi ikke her i Syddanmark. Så vi skal skabe fortællinger og billeder af, hvordan det er at arbejde i en styrelse. For det er ikke kun Syddanmark, som er ny for styrelserne- det er også styrelserne, der er nye for arbejdstagerne i Syddanmark.”Christina Mikkelsen, projektleder

Mød styrelser og kommuner i projektet

Klik her for at se hvem deltager i projektet

– ”Den syddanske karriereportal er et fantastisk værktøj for vores medarbejderes medfølgende partnere, som er på jagt efter job. Internationale får her en helt konkret indgang til information på engelsk om danske virksomheder og opslåede stillinger, som de kan bruge allerede inden, de flytter, og i det hele taget til at orientere sig om det syddanske jobmarked.”Anne Terp Knudsen, Senior Consultant, Global Mobility, LEGO

Hør hvordan det gik Anne-Marie

Anne-Marie og familien tog springet og rykkede fra Amagerbro til Esbjerg. Hør om familiens overvejelser og deres nye liv og karrierer i Esbjerg i videoen her.

Hør hvordan det gik Anne-Marie

– ”Vi oplever en større konkurrence, fordi mange styrelser er ude efter de samme specialkompetencer. Det gælder især medarbejdere med digitale og juridiske kvalifikationer, som er dem, vi nogle gange har svært ved at rekruttere i tilpas stort omfang. Derfor er det et indsatsområde i sig selv at få trukket flere af den slags her til landsdelen.”Karen Dahl Nielsen, vicekontorchef i Sikkerhedsstyrelsen (JydskeVestkysten, januar 2019)

Nyheder fra projektet

2020

2019

2018