I.R.I.S. - spørg om love og regler for internationale medarbejdere

Hvor starter man, når internationale medarbejdere kommer til - eller er i - Danmark?

Få svar på dine praktiske spørgsmål om love og regler for international arbejdskraft i chatbotten herunder!

Om chatbotten

Når du interagerer med I.R.I.S., taler du ikke med et menneske, men med en teknisk løsning, som på nuværende tidspunkt kan besvare konkrete spørgsmål om love og regler for internationale arbejdskraft på danske arbejdspladser.

Denne digitale service udvikles løbende, og I.R.I.S. bliver dygtigere til at håndtere din henvendelse i takt med, at du stiller den relevante spørgsmål. Vi håber derfor, du vil tage godt imod og anvende vores nye digitale service med overskud og tålmodighed, hvis ikke den formår at besvare dit spørgsmål i første hug.

Værktøjet er udviklet som en del af projekt Moving Global Talent, der er finansieret af midler fra Den Europæiske Socialfond, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Region Syddanmark.

“Med I.R.I.S. undgår jeg at hænge som nr. 8 i en telefonkø med panfløjtemusik i ørerne.

Den giver mig de præcise informationer, jeg har brug for – NÅR jeg har brug for det.”

(Anonym bruger)

Hvad kan jeg spørge om?

I.R.I.S. er for dig, der som HR-fagperson eller leder ansætter eller har internationale medarbejdere ansat i en dansk virksomhed.

Du kan hente svar på spørgsmål om praktiske forhold, når du ansætter internationale medarbejdere. Fx:

  • Hvordan søger man en arbejdstilladelse?
  • Skal en medarbejder have et CPR?
  • Hvordan skal man registrere indrejse?

Stil dit spørgsmål i chatbotten øverst på siden!

Sådan gør du brug af I.R.I.S.

I.R.I.S. er en teknisk løsning, som du kan skrive med øverst på siden.

Det vil sige, at du møder teknologien i en samtale ved at taste din forespørgsel. I.R.I.S. vil herefter vende tilbage med et svar eller en henvisning til andre sider eller kilder, hvor svaret vil fremgå.

Hvis ikke I.R.I.S. forstår dit spørgsmål i første hug, beder den dig måske omformulere dit spørgsmål. Gå i dialog med den og lad den guide dig hen til de svar og informationer, du er på udkig efter.

I.R.I.S. bygger på kunstig intelligens (AI) og bliver løbende klogere ud fra dine forespørgsler. Giv derfor ikke op, hvis den ikke kan svare i første omgang – vi arbejder hele tiden på at klæde den godt på til at kunne håndtere dine henvendelser.

Se mere i videoen til højre

Hvorfor en chatbot?

Informationssøgning kan føre til mange og lange omveje.

Men med work-live-stays nye digitale service tager du den direkte vej til anvendelige svar på dine praktiske spørgsmål om udenlandsk arbejdskraft.

Med afsæt i en sikker, intuitiv teknologi, som understøtter den mest naturlige form, vi interagerer med hinanden på – nemlig samtalen – fører chatbotten dig hen til de rette svar, guides, myndigheder eller organisationer, som kan hjælpe dig videre!

God arbejdslyst!

Læs artikel

Ansvarsfraskrivelse

Informationerne, du kan finde via chatbotten, er formuleret på baggrund af information fra offentlige myndigheders hjemmesider og med henblik på at gøre oplysninger let tilgængelige. Teksterne kan derfor ikke anvendes som juridisk grundlag.

Oplysningerne fra chatbotten kan ikke i sig selv bruges som grundlag for at afgøre praktiske eller juridiske forhold i konkrete sager, og vi opfordrer til at tage kontakt til rette myndighed eller søge juridisk assistance. work-live-stay southern denmark kan på ingen møde gøres erstatningsansvarlig for informationer, der er leveret som en del af denne service – uanset om disse mod forventning skulle være ukorrekte – og påtager sig intet ansvar som følge af ændrede forhold, herunder ny eller ændret lovgivning, eller for indhold på hjemmesider, der linkes til.

Læs om privatlivspolitik