Bosætningsportal

Find svarene på bosætningsportalen

work-live-stays bosætningsportal er et online værktøj til alle, der arbejder med modtagelse af tilflyttende arbejdstagere i Syddanmark. Portalen indeholder vejledninger om alt fra skattekort til boligsøgning, bank og børnepasning, som skal hjælpe en tilflytter godt på plads.

Bosætningsportalen er for medlemmer af foreningen work-live-stay southern denmark og kræver loginEr du ikke medlem af work-live-stay, kan du læse mere om medlemskabet her.

Bosætningsportalen er udarbejdet med henblik på at give kommuner og virksomheder de rette værktøjer i hånden til at hjælpe tilflyttere, som flytter til Syddanmark for at bo og arbejde her i en længere periode. Målgruppen af tilflyttere er primært højtuddannede, men portalen kan også anvendes til andre målgrupper af tilflyttere.

Bosætningsportalen giver dig for eksempel svar på:

  • Hvordan får man fat i et NemID?
  • Hvad er reglerne for udenlandsk kørekort?
  • Hvordan falder man til i området?
  • Og meget mere!

Bosætningsportalen er opdelt i to dele – én målrettet medarbejdere i kommuner og erhvervscentre (fx kommunens tilflytterservice) og én målrettet virksomheder (fx hr- og relocation-medarbejdere). Vælg i menuen nedenfor.

Få hjælp hos din kommunes tilflytterservice
I din kommune står en person klar til at byde nye borgere velkommen og hjælpe dem med de opgaver, der skal tages hånd om, når man lige er flyttet til.
Få et overblik over den syddanske tilflytterservice her.

Tilflytterservice – hvad og hvorfor?
En succesfuld tilflytning beror på mange ting, og det vigtigste er, at tilflytteren ved, at der er en indgang i kommunen, som kan give svar på spørgsmål og henvise videre.

Ikke mindst som udenlandsk arbejdstager kan det være en stor mundfuld at flytte til Danmark og etablere sig. Der er en lang række praktiske formalia der skal på plads, og det skal gerne ske i en fart, så man hurtigst muligt kan begynde på sit nye job. En del offentlige hjemmesider, såsom NemKonto, elektronisk pladsanvisning og SKAT, findes i de fleste kommuner kun på dansk, og der kan derfor hurtigt opstå et behov for hjælp til at bruge disse sider og til at udfylde diverse formularer.

Sociale netværk og kontakt er afgørende for at tilflytteren falder til i et nyt område. Skal tilflytteren og familien trives, er det vigtigt, at de hurtigt får et netværk i lokalområdet.

Både i forhold til det praktiske og det sociale kan kommunens tilflytterservice være behjælpelig, og på denne portal beskrives den service, kommunen optimalt set kan tilbyde kommunens tilflyttere.

Omfanget og karakteren af tilbuddet fra tilflytterservice kan variere fra kommune til kommune. Denne portal indeholder en lang række relevante opgaver, som kommunens tilflytterservice med fordel kan besidde, og med inspiration heri kan man i den enkelte kommune fastlægge omfanget af servicen.

Alt det, og meget mere, kan du finde svar på i bosætningsportalen – log på nedenfor.

Bosætningsportal for kommuner

Bosætningsportal for virksomheder