Vi skal have international faglært arbejdskraft til Danmark

Hos work-live-stay er vi stolte af – i et stærkt nationalt samarbejde – at kunne lede en indsats, som sikrer flere faglærte kompetencer til danske virksomheder gennem projektet ’Talent til Danmark’, der har Copenhagen Capacity som operatør.

På mange virksomheder går det nemlig så stærkt, at man oplever flaskehalse, der hurtigt bliver til barrierer for nye ordrer og vækst.

En tredjedel af virksomhederne har i andet kvartal af 2021 måtte opgive at besætte en ledig stilling (Dansk Industri 2021).
Specifikt har der i det første halve år af 2021 været hele 65.450 forgæves rekrutteringer – og tendensen er stigende (Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering 2021). Det forventes samtidigt, at vi i 2025 vil mangle 85.000 faglærte (Danmarks Vækstråd 2021).

Den store efterspørgsel på arbejdskraft kan altså ikke mættes gennem uddannelse og opkvalificering af danske arbejdstagere alene, da behovet allerede nu er meget presserende:

 

”Faglært arbejdskraft er en væsentlig faktor for virksomhedernes vækst, og det er derfor essentielt, at vi gør noget nu. Umiddelbare behov kræver umiddelbare løsninger, og her er international faglært arbejdskraft et nødvendigt supplement til opkvalificering og uddannelse af danske kompetencer.” – Iben Arvad Hansen, Direktør hos work-live-stay.

 

Udenlandske faglærte er en nødvendig talentpulje

Særligt inden for Produktion & Industri, samt Byggeri & Anlæg er der stor efterspørgsel på faglært arbejdskraft. En stor andel af virksomhederne forventer at skulle ansætte nye medarbejdere inden for 2021 (Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses virksomhedspanel 2021), og netop derfor vil vores nye indsats have fokus på lige præcis denne målgruppe af virksomheder:

 

“Vi oplever i høj grad at der er et stigende behov for tekniske faglærte kompetencer. Det er derfor væsentligt, at vi tør at kigge udover landets grænser for at finde de nødvendige hænder og hoveder, der kan sikre virksomhedens vækst. Dette skal ske i sammenhæng med, at vi får det bedste ud af de kompetencer, der allerede er til stede her i DK.” – Sigurd Hansen, HR Director – Danfoss.

 

Tallene taler for sig selv

Vi har behov for flere faglærte. Vi starter nu op for en indsats, hvor vi vil finde ud af, hvad der skal til for succesfuldt at tiltrække, modtage og fastholde den internationale faglærte arbejdskraft.

Vi har bolden. Nu skal den sparkes i mål

 

Er din virksomhed interesseret i international faglært arbejdskraft? Så kontakt Randi Mørk Lildballe, Projektleder for faglærte indsatsen hos work-live-stay, på:

Tlf: 23933044

Mail: rml@worklivestay.dk