Vejviser guider tilflyttere til relevante fritidstilbud og er med til at sikre en god fastholdelse

Nu er der hjælp at hente for virksomheder, som onboarder nye medarbejdere, der er flyttet til Syddanmark fra udlandet eller andre dele landet, og som skal opbygge nye sociale netværk og falde godt på plads i området. Ny vejviser guider til relevante aktører, som hjælper med alt det, der rækker ud over arbejdsdagen, men som er med til at sikre en god fastholdelse.

Når virksomheder ansætter nye medarbejdere fra udlandet eller andre dele af Danmark, opstår der ofte spørgsmål, som rækker ud over alt det faglige og de praktiske forhold på arbejdspladsen. Spørgsmål, man som arbejdsgiver måske ikke lige sidder parat med et godt svar på, og som kan handle om alt fra gode fritidstilbud til at opbygge et socialt netværk.

Vejviser giver overblik over mulighederne
Nu er der hjælp at hente i vores nye Vejviser, der guider tilflyttere til relevante netværk, organisationer og frivillige tilbud på landsdækkende, regionalt og kommunalt niveau i Syddanmark. Hermed er ambitionen lettere at kunne koble de problemstillinger og spørgsmål, som opstår på arbejdspladsen omkring forhold uden for arbejdspladsen, med de organisationer og frivillige aktører, som kan hjælpe med at løse dem praksis.

Et godt arbejdsmiljø, spændende arbejdsopgaver og muligheder for faglig udvikling gør det ikke alene. Vi er hele mennesker, og det er nødvendigt, at medarbejderen også trives uden for arbejdspladsen, for at han eller hun bliver i jobbet – også på sigt. Det kræver en god portion åbenhed og en positiv indstilling – men det kræver også at man helt praktisk ved, hvor man skal gå hen. Det hjælper Vejviseren med. – Marianne Solkær, kommunikationschef i work-live-stay

Hvor møder jeg nye mennesker?
Hvor kan jeg gå til fodbold? Hvor møder jeg andre tilflyttere? Hvor kan jeg bidrage som frivillig i en forening? Det er forskelligt, hvad der gør fritidslivet meningsfuldt for den enkelte. Nogle ønsker et stort socialt netværk og deltager i rækkevis af spændende aktiviteter og netværk. Andre ønsker bare at dyrke en specifik fritidsinteresse, uden at det handler om så meget andet end det.

Uanset behovet findes der et hav af tilbud. I Vejviseren kan du søge ud fra forskellige kategorier, geografisk placering samt om tilbuddet er målrettet danske og/eller internationale tilflyttere. Du finder fx overblik over:

  • Steder hvor man kan lave frivilligt arbejde
  • Fritids-, idræts- og kulturtilbud  
  • Netværk (alt fra expat-netværks til Single Netværk +40 på Fyn)
  • Sociale arrangementer (fx cook ‘n talk, International Meetups eller velkomstbusture for nye tilflyttere)

Mulighed for personlig vejledning
En digital vejviser kan vise en del af vejen, men syddanske virksomheder kan derudover også hente personlig vejledning hos Tilflytterservice. I alle syddanske kommuner sidder tilflytterguides nemlig klar til at sparre og hjælpe både virksomheder og tilflyttere med nogle af de praktiske udfordringer, som kan opstå i forbindelse med en flytning. Som en samlet indgang til kommunen kan Tilflytterservice hjælpe med at henvise til de rette myndigheder, finde bolig, informere om skole- og instutioner, ligesom de også har fingeren på pulsen med alle de gode tiltag og muligheder, der er lokalt.

 

Læs også artiklen “Forunderlige foreningsdanmark giver vigtig næring til tilflytteres ønske om at blive i Syddanmark”.