Trendhim fandt kompetencer de ikke vidste, de manglede

 

 

Trendhim var partnervirksomhed i Future Talent Denmark i efteråret 2020, hvor virksomheden havde takket ja til at få tre internationale studerende til at løse en case på tre dage. Ingunn Aukland var kontaktperson på forløbet, og hun er ikke i tvivl: Trendhim har haft gavn af at få udvidet perspektivet på nye kompetencer i virksomheden.

I efteråret 2020 blev Trendhim matchet med tre studerende i projektet Future Talent Denmark. Desværre fik udefrakommende omstændigheder og covid-19 betydning for forløbet, og selvom de tre studerende var på besøg i virksomheden og fik en masse viden, blev der ikke arbejdet med en konkret case.

Men det betyder ikke, at forløbet har været uden værdi for Trendhim – tværtimod.

Ingunn Aukland, der er Customer Service Manager, har nemlig forsat samarbejdet med to af de studerende. Daria Lezhnova fra Ukraine er blevet studentermedhjælper, og Linh Doan fra Vietnam er i gang med at skrive sit speciale i samarbejde med Trendhim. De er begge studerende på Aarhus BSS.

Linh Doan fortæller om sit specialeprojekt, at hun optimerer et organiserings- og styringssoftware, som Trendhim bruger. Det er Linh dykket ned i, da hun har en stor interesse for, hvordan teknologi kan løse virksomhedsproblemer.
Og når en virksomhed vækster så hurtigt, som Trendhim gør i øjeblikket, skal teknologien gerne følge med. Ligesom hos mange andre virksomheder ligger der en udfordring i at få alle afdelinger til at samarbejde i ét softwareprogram. Linh er derfor interesseret i at undersøge, hvordan hun kan gøre samarbejde på tværs af afdelinger nemmere for virksomheden.

 

Spørgsmål til “business as usual”

Ingunn Aukland er glad for at have fået både Linh Doan og Daria Lezhnova med på holdet efter Future Talent Denmark:
Det er altid gavnligt med studerende, som stiller spørgsmål til ”business as usual” og kan formulere eller præsentere en form for refleksion af, hvem vi er, hvordan vi gør ting, og/eller hvordan vi agerer anderledes end andre virksomheder. Det gør os klogere på os selv.

Daria studerer business intelligence. Lige netop den profil havde virksomheden ikke nødvendigvis haft fokus på, hvis ikke Daria havde præsenteret sine kompetencer for Ingunn og resten af Trendhim i forbindelse med Future Talent Denmark.

Daria fremstod tidligt som et skarpt hoved, og det er en kæmpe bonus at have fået hende med på holdet. Hun er fra start kommet med til strategimøder, hun leverer analyser, som rykker ved vores kerneforståelser og udfordrer den måde, vi gør tingene på. Det er vildt fedt, meget krævende, og jeg er spændt på, hvordan hendes indsigter kommer til at forme vores arbejde fremover,” fortæller Ingunn.

 

Nye perspektiver hiver dig op i helikopteren

Selvom udefrakommende omstændigheder satte en stopper for Future Talent Denmark-projektet og -casen, ser Ingunn en stor værdi i de studerendes kompetencer og input til virksomheden:

For mig giver samarbejdet med studerende mulighed for at træde ud af den daglige drift og op i helikopteren sammen med mennesker, der stiller spørgsmål, og som stiller skarpt på områder, jeg måske ikke nødvendigvis selv ser som afgørende. Det frembringer perspektiver, som udfordrer den måde, vi normalt ser tingene på, samtidig med at vi i fællesskab udpensler et narrativ om vores virksomhed og aktuelle udfordringer, der har rødder i de interesser og uddannelsesområder, som de studerende kommer fra. Det er altid gavnligt.

 

Byder fremtiden på flere internationale kollegaer?

Trendhim er så småt igennem første kvartal i 2021, og de kigger videre ind i et år, hvor de vil fokusere på deres nøglemarkeder. På tegnebrættet betyder det bl.a., at Ingunn skal have ansat to nye kandidater i sit team til at stå i spidsen for Trendhims nøglemarkeder i henholdsvis Tyskland og England. Her ville det spille godt ind med kandidater fra de respektive lande, og Trendhim går efter de bedste kandidater til stillingen – også selvom det ikke nødvendigvis er danskere.

Trine Rossen, der er Talent Partner, i Trendhim fortæller, at virksomheden helt fra sin spæde start ikke har ladet sig begrænse af nationaliteter og sprog: “Det er jo faktisk noget af det der gør Trendhim til noget særligt. Vi er netop ligeglade med, om du taler dansk, eller hvor du kommer fra. Det er de kompetencer, du kommer med – vi leder altid efter A-players uanset nationalitet.”

Hvis virksomheder er åbne for nye perspektiver, nye kulturer og at sætte spørgsmålstegn ved ”plejer,” kan perspektivet for muligheder pludselig forstørre sig.

 

Vil du vide mere om Future Talent Denmark, og hvordan din virksomhed kan være med?
Så læs mere her