Stor interesse for Syddanmark på Europas største jobmesse

 

 

Syddanske virksomheder fik for alvor sat sig selv på verdenskortet, da vi i weekenden var med på Europas største jobmesse Emigration Expo i Holland. Det var fjerde år i træk, at Syddanmark var repræsenteret på messen, der samler over 11.000 deltagere på udkig efter eventyr uden for Hollands grænser.

Målet var endnu en gang at sætte Syddanmark på verdenskortet og tiltrække udenlandske medarbejdere til syddanske virksomheder, da work-live-stay og en håndfuld medlemsvirksomheder, Danfoss, Interacoustics, Linak, RDT Engineers og Trekantomraadet, i weekenden deltog på den hollandske emigrationsmesse.

Et mødested for eventyrlystne kandidater
Messen tiltrækker mange højtkvalificerede jobsøgere fra hele verden, som er relevante for danske virksomheder. Mange danske virksomheder leder i øjeblikket med lys og lygte – og desværre ofte forgæves – efter kvalificeret arbejdskraft.

Men Danmark er også i skarp konkurrence med andre lande om at tiltrække medarbejdere. Heldigvis har Danmark meget at byde på, forklarer Camilla Høholt Madsen, der er direktør i work-live-stay.

– Noget af det, vi altid fortæller om, og som vækker de internationale talenters interesse, er vores gode danske arbejdskultur med en flad ledelsesstruktur, mulighed for medbestemmelse og en god balance mellem arbejde og fritid. Her differentierer vi os virkelig i forhold til de andre lande, der deltager, fortæller Camilla.

Russisk IT-specialist blev fristet af mulighederne i Syddanmark
I løbet af weekenden har den syddanske delegation talt med hundredevis af kandidater og deres familier. Blandt andet Sergei, en 37-årig IT-specialist, som havde taget hele vejen fra Rusland til emigrationsmessen i Holland.

Selvom Sergei inden sin afrejse havde bestemt sig for at gå målrettet efter en karriere i Canada, blev hans interesse for Syddanmark straks vakt, da han på den syddanske stand mødte konkrete virksomheder:

– Generally, I have met very few representatives from employers from the other countries here at the Expo. So I am very happy to meet so many companies here at the Southern Danish stand. That is exactly what I came here for.

Sergei har arbejdet som systemanalytiker inden for IT-feltet i over 14 år, og tidspunktet for at søge en karriere i udlandet netop nu er helt bevidst:

– I wanted to have a lot of experience before moving my family and I to a new country. This will the best take-off for our new life, and I am very interested in learning more about our options in Southern Denmark!

Se billeder og video og læs mere fra messen længere nede på siden.

Emigration Expo arrangeres af en privat organisation i samarbejde med det europæiske rekrutteringsnetværk EURES. Læs mere: https://www.emigratiebeurs.nl/en/