Rekruttering og onboarding går hånd i hånd

Èt er at stå med kontrakten i hånden, når den internationale ingeniør har sagt ja til jobbet i Danmark, og specialist-kompetencerne er i hus for virksomheden. Men at ansætte top-specialister er en stor investering for virksomhederne – så hvad skal der til, for at de globale talenter får en god onboarding og ikke mindst får lyst til at blive på længere sigt? Dette er der stort fokus på hos Dinex i Middelfart, som producerer udstødninger og emissionssystemer og er testvirksomhed i Moving Global Talent.

Hos Dinex i Middelfart er det ikke nok, at de internationale talenter siger ja til at arbejde hos dem. Allerede samtidig med rekrutteringsprocessen bliver der tænkt i onboarding og fx taget kontakt til de aktører, som kan hjælpe den internationale medarbejder med alt det praktiske omkring flytning og med at falde godt til i et nyt land i det hele taget. Det kan fx være de tilbud, der er i forhold til søgning efter den rette bolig eller fx hjælp til at finde en daginstitution, hvis der er en medfølgende familie.

Hos Dinex kører rekrutteringen parallelt med onboarding. Vi har et strategisk fokus på rekruttering, hvor vi helt bevidst søger i vores konkurrent-segment, og fx afsøger, hvilken kandidat, vi gerne vil ansætte som ingeniør. Derfor er det overordentlig vigtigt, at vi samtidig stiller vores service-apparat til rådighed – det kan fx være hjælp gennem kommunen til at finde bolig og meget andet, siger Vice President for HR hos Dinex, Lars Petersen i et interview med DR P4 Fyn.

Moving Global Talent viser sin styrke

Ifølge Lars Petersen viser Moving Global Talent allerede nu sin styrke, da Dinex fx i ansættelseskontrakter kan henvise til det netværk af aktører, som de har adgang til via projektet.

Dinex takkede ja til at være med i projektet for at få sparring og inspiration til deres processer i forhold til rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Dette gælder både tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft, men i mindst lige så høj grad onboarding-situationen, som ifølge Lars Petersen i sagens natur er forbundet med en anden kompleksitet, end når man byder en dansk medarbejder velkommen.

Som virksomhed forpligter vi os til at have en helt anden bevidsthed om, at det ikke bare handler om at skifte job men også land og kultur, siger Lars Petersen til DR P4 Fyn, som i øvrigt nævner, at specialist-kompetencerne, som de leder efter, er så niche-prægede, at de ofte ikke er at finde blandt danske kandidater. Derfor søger de også i udlandet.

Næste skridt for Dinex er lige nu at trække i arbejdstøjet og kigge på hele kæden fra virksomhedens behov til velkomsten til den nye internationale medarbejder. Dinex vil i samarbejde med andre industrier og kommunen sætte sig omkring bordet og finjustere og raffinere rekrutteringsprocesserne.

Forhåbentlig lykkes vi med at tiltrække arbejdskraft til regionen, kommunen og det danske samfund. Det kan kun være i alles interesse,” siger Lars Petersen.

Læs andre nyheder om Moving Global Talent

Læs mere om Moving Global Talent

Kilde: P4 Fyn.