Nyt projekt: Flere globale talenter til Syddanmark

work-live-stay står i spidsen for nyt projekt, Moving Globlal Talent, der skal hjælpe syddanske virksomheder med at tiltrække den nødvendige specialiserede arbejdskraft til syddanske jobåbninger. 11 kommuner og 16 private virksomheder fra forskellige brancher deltager, og Syddansk Vækstforum har afsat over 17 mio. kr. til initiativet.

Hos work-live-stay glæder vi os rigtigt meget til at tage hul på arbejdet, der konkret omfatter matchning af 100 højtkvalificerede fra udlandet til syddanske jobåbninger i forskellige brancher. Fokus er desuden også på hele onboarding-processen og kulturmøderne i virksomheden og lokalsamfundene, så de nytilkomne kompetencer bedre fastholdes på den lange bane.

“Vores syddanske virksomheder har behov for den rette specialiserede arbejdskraft, og i projektet Moving Global Talent vil vi målrettet søge efter de bedste talenter, netop dér hvor de er i overskud. Gode uddannelser og høj ungdomsledighed i fx Spanien, Grækenland og Italien giver klare indikationer om mulighederne, men projektet byder naturligvis alle manglende kompetencer, der i deres oprindelsesland står uden de rette jobmuligheder” – Camilla Høholt Smith, direktør i work-live-stay.

Syddansk Vækstforum har afsat 11,4 mio. kr. fra EU’s Socialfond og 5,7 mio. kr. fra de regionale erhvervsudviklingsmidler. Det anslås, at projektet vil skabe en meromsætning hos private virksomheder på 121,5 mio. kr. og skabe 121,5 job.

Se projektets seneste resultater

Læs mere om Moving Global Talent