International arbejdskraft og masser af netværk på foreningens Generalforsamling

Tirsdag den 7. maj var dagen for foreningens Generalforsamling, som ubetinget er årets højdepunkt her i work-live-stay. Foreningens liv beror på medlemmernes fælles engagement om et stærkt  Syddanmark, og det er en stor fornøjelse at se og mærke den store opbakning, foreningen får fra medlemmer og samarbejdspartnere. Det var særligt tydelig på gårdagens generalforsamling, hvor flere end 60 deltagere mødte op for at gøre status og sætte pejlemærker for foreningens fremtid.

Med udsigt over en af Syddanmarks smukke byer løb foreningens work-live-stays syvende Generalforsamling i går af stabelen hos Syddansk Universitet i Kolding.

Dagens dirigent, Kasper Westh fra Region Syddanmark førte kyndigt de 60 fremmødte deltagere igennem dagens program, som blandt andet bød på formand Lene Borregaards ledelsesberetning, godkendelse af årsregnskab, revisionsberetning samt budget, afstemninger om mindre vedtægtsændringer samt genvalg til syv bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere i referatet og hent bilag nederst på siden.

Dagen bød desuden på faglige indlæg omkring international arbejdskraft og expats.

Ud af expat-boblen
Adjunkt ved Syddansk Universitet Marian van Bakel fortalt blandt andet om sin forskning i brugen af hostfamilier i onboardingen af expats.

Danskerne kan være et svært folkefærd for expats at komme ind på livet af, og Marian har derfor forsket i mekanismerne ved at matche expat-familier med lokale værtsfamilier. Konceptet er, at expats og lokale familier mødes jævnligt gennem en længere periode for dels at give expat-familien dybere indsigt i dansk kultur og udvide det social netværk, og dels for at kunne agere en form støtte eller ventil, når udfordringer opstod undervejs.

Det handler om at tage hånd om hele familiens trivsel som afsæt for en fastholdelse på længere sigt.

Erfaringerne er positive og de gode host-match er kendetegnet ved:

  • Ligheder (similarities) – når folk kan relatere og identificere sig ud fra hinandens ligheder, skaber det grobrund for en stærkere relation
  • Geografisk nærhed (proximity) – hvis man bor i nærheden af hinanden, bliver det lettere at mødes (hyppighed)
  • Motivation (motivation) – parternes engagement påvirker naturligt outputtet

En af Marians pointer var bl.a., at der ikke kun er behov for at facilitere selve host-matchningen, men også for at stimulere det undervejs. Det kan fx være ved at sætte guidelines op for, hvor ofte man skal mødes, hvad man kan tale om eller uddele gavekort til kaffe eller måltider på lokale caféer.

“Research has shown that mere exposure is not enough, and that intercultural interaction needs to be stimulated” – Marian van Bakel, adjunkt ved Syddansk Universitet.

Se mere i Marian van Bakels oplæg (pdf).

Sproglige udfordringer og ‘happy wife – happy life”
HR-konsulent fra LINAK A/S, Ida Oustrup Falkenham og Relocation Advisor Mariann Humlebæk fra Total gav også deres besyv med og fortalte om konkrete erfaringer og udfordringer med at onboarde internationale medarbejdere.

Hos LINAK A/S på Als oplever man eksempelvis udfordringer med sproget:

“Selvom vi er en international virksomhed med udenlandske datterselskaber, er vi samtidig meget lokalt forankret. Meget kommunikation foregår på dansk – ja eller på alsisk! Det kan være en udfordring i hverdagen, og derfor tilbyder vi bl.a. danskundervisning fra dag 1 og har også introduceret “Dansk Fredag”, hvor vi sætter fokus på sprogudfordringen”, siger Ida Falkenham fra LINAK A/S.

Det sproglige udfordringer genkender Totals Relocation Manager Mariann Humlebæk, der selv har været udstationeret med sin familie og boet en årrække i USA. Her oplevede Mariann eksempelvis let at falde i snak med folk, hun mødte på sin vej, fordi hun taler det engelske sprog.

Helt lige så let er det ikke for herboende expats at slå en sludder af med kassedamen nede i Brugsen – for der er en sprogbarriere. Derfor tilbyder man i Total også sprogundervisning og inviterer også medfølgende ægtefæller til en workshop om dansk kultur. For det handler om hele familiens situation og trivsel, når vi skal tiltrække, modtage og fastholde de eftertragtede kompetencer til området.

Se mere i oplæggene fra Ida (LINAK A/S) og Mariann (Total).

Tak for stor opbakning
Fre sekretariatets side vil vi gerne sige en stor tak til alle foreningens medlemmer og samarbejdspartnere.

En stor tak til alle, der bidrog til, at også dette års Generalforsamling blev afholdt i foreningens ånd med netværk, dialog og videndeling. Jeres opbakning er helt essentielt for en forening som work-live-stay. Når vi samler kræfterne og tænker i synergier og energier – ja så får vi sammen sat Syddanmark på verdenskortet og skabt et stærkt syddansk arbejdsmarked!”, siger direktør i work-live-stay, Camilla Høholt Madsen.

Se billeder fra dagen herunder: