Husk fokus på fastholdelse af internationale medarbejdere

 

Giver det overhovedet mening at tale om internationale talenter under corona? Ja, det gør det i høj grad ifølge Morten King-Grubert fra Future Place Leadership: Nogle virksomheder rekrutterer fortsat, virksomhederne har brug for de kloge hoveder og vi skal ikke mindst passe på de internationale medarbejdere, der allerede er i Danmark. Fokus på fastholdelse er lige nu vejen frem.

Morten King-Grubert, som er partner i virksomheden Future Place Leadership, havde under et online oplæg i work-live-stay fokus på, hvordan virksomheder bedst tiltrækker og fastholder internationale talenter i en tid, som er præget af corona.

Morten King-Grubert viste under oplægget et kort over nedlukkede lande, og som han selv nævnte, ser kortet ikke særlig meget anderledes ud, end det gjorde i marts 2020. Det er dog fortsat vigtigt, at Danmark ikke lukker sig om sig selv. Der er nemlig stadig stort potentiale for at arbejde med international arbejdskraft, og behovet er der i høj grad stadigvæk.

De internationale medarbejderes behov nu og her

Morten King-Grubert mener netop, at det i øjeblikket er en god idé at fokusere på fastholdelse, bl.a. ved at skabe trygge rammer og vilkår for de internationale medarbejdere og familier, som sidder derude bag skærmene og ikke har de samme muligheder og i mange tilfælde kun har digital kontakt med familie og venner

”Jeg vil anbefale, at virksomhederne har fokus på fastholdelse lige nu, og at vi generelt tænker på, hvordan vi kan støtte op om de internationale communities, der findes rundt omkring i landet,” siger Morten King-Grubert til virksomhederne, som kan opleve, at det er en stor omkostning at miste dygtige talenter.

”Vi skal se på, hvor vi er lige nu og her. Hvad kan vi i corona-tiden gøre for de internationale, der allerede er i landet? Så kan vi efterfølgende overveje, hvordan vi kan lave en strategi for tiltrækning af talenterne på længere sigt. En rekruttering tager tid, og det tager tid at få et VISUM, så de virksomheder, som stadig rekrutterer under krisen kan godt arbejde med tiltrækning på trods af situationen. Så er de nye medarbejdere måske klar til at komme med ombord, når grænserne igen åbner,” siger Morten King-Grubert.

Fokus på det, vi har gjort godt under corona

Morten King-Grubert fortæller også, at der stadig er digitale tiltrækningskampagner på globalt plan, og at det giver god mening at tænke i tiltrækning også under krisen, da strategier for både tiltrækning og fastholdelse er vigtige for, at danske virksomheder bliver sat på verdenskortet på længere sigt.

Danmark har faktisk på mange parametre klaret sig godt under corona globalt set, ifølge Morten King-Grubert: Vi har undgået at sætte vores sundhedssystem for meget under pres, den danske regering har rykket hurtigt, vi har en god digital infrastruktur og mange danske virksomheder har fokus på god work-life balance på hjemmekontoret. Det er værd at huske på, når man som virksomhed har dialog med både internationale kandidater til nye jobs og internationale talenter, som allerede er en del af virksomheden.

Dialog med virksomhederne om fastholdelse

Netop virksomhederne har work-live-stay gennem Moving Global Talent projektet en tæt dialog med om hvordan de bedst muligt hjælper og fastholder de internationale medarbejdere:

“Vi kan se, hvor vigtigt det er for virksomhederne at fokusere på fastholdelse af de internationale medarbejdere. Virksomhederne har lagt en stor investering i talenterne, og dette skal meget gerne bære frugt på længere sigt. Med den rette støtte og opbakning, netværk til organisationer og aktører og fokus på den medfølgende families ve og vel, kan virksomhederne skabe de bedst mulige rammer for fastholdelse,” siger Anette Hutzen Kjær, projektleder på Moving Global Talent.