Folketingsvalg 2019: Uden den rette mængde og form på arbejdskraften – ingen syddansk vækst

Virksomhedernes adgang til den nødvendige arbejdskraft er en central nøgle til vækst og en bæredygtig udvikling på vores allesammens arbejdsmarked. I valgdebatten har vi derfor brug for at sætte fokus på rammebetingelserne for, at virksomhederne kan tiltrække de nødvendige kompetencer fra udlandet og på arbejdskraftens mobilitet her i landet.

Smidig og hurtig sagsbehandling i de offentlige systemer. Adgang til viden om, hvor kompetencerne findes. En sober og fremadskuende dialog omkring beløbsgrænser og fastholdelsesgreb. Mobilitet på det danske arbejdsmarked.

Rammebetingelserne for, at vores virksomheder kan tiltrække de kompetencer, de har brug for – hvad end det er fra udlandet eller andre områder af vores eget land – skal i fokus som en del af den aktuelle valgdebat.

Det skriver direktør i foreningen work-live-stay Camilla Høholt Madsen i debatindlæg på LinkedIn.

“Et vigtigt debattema i valgkampen bør være Danmarks evne til at sikre mobilitet, kompetenceudvikling og ikke mindst uddannelsespladser i de lokalområder, der efterspørger en konkret kompetenceprofil på lang sigt. Arbejdskraft handler på mange måder også om et Danmark i balance”, skriver Camilla Høholt Madsen.

Læs indlægget og giv dit besyv med i debatten