Erhvervsstyrelsen om work-live-stay projekt: ”Det er nemmere at hente en ingeniør i Tyskland end i Nordjylland”

Erhvervsstyrelsen sætter spot på socialfondsprojektet Moving Global Talent, hvor vi i work-live-stay udvikler og tester metoder til at tiltrække, modtage og fastholde højtkvalificeret arbejdskraft sammen med en række syddanske virksomheder.

Siden 2018 har vi i work-live-stay arbejdet for at gøre hverdagen lettere for syddanske virksomheder, som har brug for højtspecialiseret udenlandsk arbejdskraft.

Foreløbig har 111 udenlandske ansatte deltaget i programmet, som er støttet med ca. 12 mio. kr.  fra EU’s Socialfond. Målet er, at 160 ansatte har deltaget i programmet, når programmet stopper i sommeren 2021 – og at 127 af dem fortsat er ansat i deres virksomheder.

I Erhvervsstyrelsens artikel uddyber projektleder Anette Hutzen Kjær fra work-live-stay hvordan projektet er vigtigt for Syddanmark ved at styrke virksomhedernes internationalisering, og både Nina Viktoria Hedelin fra Mærsk Container Industry i Tinglev og Ida Falkenham fra Linak på Als fortæller om deres gevinst ved at være en del af projektet.

“Vi har fået tre til fire gange så mange ansøgninger under COVID-19, blandt andet fordi Moving Global Talent forud for krisen har hjulpet os med branding over for internationale kandidater og har delt vores jobopslag i deres netværk.” – Nina Viktoria Hedelin fra Maersk Container Industry

Læs hele artiklen hos Ritzau