Bliv ved med at huske dine internationale medarbejdere i en svær tid

Her får du en liste med links og grupper/fora, som kan hjælpe dine internationale medarbejdere med at navigere under coronakrisen.

Lige nu kan det være utrygt at være international medarbejder i Danmark, hvis det er svært at forstå og læse nyhederne, og det kan være hårdt at være langt væk fra sin familie, hvis man fx selv frygter at blive syg eller at familien i hjemlandet bliver syg. Derfor er det en god idé at videregive relevant information til internationale medarbejdere og fortælle dem, hvor de finder information på engelsk.

Listen med officielle sider med engelsksproget information om Covid-19, som vi før har linket til på vores LinkedIn-side, bliver fortsat opdateret – herunder et link til politiets information på engelsk med opdateringer af de nyeste tiltag fra regeringen.

Vi har desuden samlet nogle sider og grupper/fora, som kunne være brugbare for dine internationale medarbejdere i denne tid:

Liste med tips og tricks – hjemmeskole af børn

Her finder du apps, sider, Facebook-grupper og YouTube kanaler som kan hjælpe dine internationale medarbejdere med at organisere tiden med børnene, mens skoler og institutioner er lukkede.

Download liste med links

Facebook-siden The Repat Dane

På denne Facebook side bliver der dagligt udgivet en video til alle expats i Danmark, om spørgsmål og udfordringer i forhold til corona-situationen. Det er en dansk repat, som står bag og har live Q & A’s på siden, hvor expats kan stille deres aktuelle spørgsmål.

Find siden her.

Information om Covid-19 på mange sprog

Indvandrermedicinsk klinik på Odense Universitetshospital har oversat Sundhedstyrelsens information om Covid-19, i en forenklet version, som kan findes på diverse andre sprog end engelsk.

Find oversættelserne her.

Lokal information for engelsktalende i Vejle og Esbjerg Kommuner

Vejle og Esbjerg kommuner oprettet engelsksprogede sider med lokal information til engelsktalende

Find dem her:

Vejle Kommune

Esbjerg Kommune

Snak løbende med dine internationale medarbejdere

Vi vil også gerne opfordre alle virksomheder til at snakke løbende med de internationale medarbejdere og være klar til at hjælpe dem, hvis de eller deres familie skulle blive ramt af sygdom.

Det kan være noget som konkret som at hjælpe med indkøb under sygdom, informere dem om mulighederne for at købe ind via fx nemlig.com, stå til rådighed, hvis de har spørgsmål eller bare kontakte dem løbende, hvis de er blevet bedt om at arbejde hjemmefra i en periode. Alt dette kan hjælpe til, at de og deres familier bliver mere trygge ved at være i Danmark under krisen.