En Energimetropol

I de senere år har den gamle fiskerby Esbjerg udviklet sig til Energimetropol. Byens initiativrige erhvervsmiljø greb først ud efter olie- og gasbranchen og derefter vindmøllerne.

“Esbjerg er blevet offshore-branchens Silicon Valley. Alle landets gældende offshore-virksomheder er samlet her i byen, og det har ikke kun skabt en lokal, men en international styrkeposition”, understreger Glenda Napier, adm. direktør i klyngeorganisationen Offshoreenergy.dk., der har til formål at skabe vækst i den danske offshore-sektor.

En dynamisk kultur

Kulturen i Esbjerg er dynamisk og omstillingsparat, virksomhederne arbejder tæt sammen med både de højere uddannelser og de offentlige aktører. Men der er brug for både nye hænder og nye gode hoveder, når vestjyderne skal fortsætte med at udvikle deres platform.
“En af styrkerne i Esbjerg er, at virksomhederne er klar over, at de ikke kan løse alle udfordringer selv. Der er hele tiden brug for flere og nye kompetencer, både for at gøre de små og mellemstore klar til at tage springet til næste niveau og for at gøre de bedste endnu bedre”, forklarer Glenda Napier.

KEM Offshore

KEM Offshore lever af at transportere personale og materiel ud til primært offshore-vindmølleanlæg – bl.a. til Horns Rev 1 og Horns Rev 2. Firmaet administrerede også arbejdskraft til bro/tunnelarbejdet ved Storebæltsbroen og Øresundsbroen.

Kunderne i offshore-branchen bliver mere og mere professionelle, så KEM Offshore ansætter højtuddannede medarbejdere i Esbjerg for at leve op til de nye krav.

”I gamle dage var der lidt mere cowboy over vores branche, men i dag kan vi ikke aftale forretning med et håndslag på havnen. Opgaver bliver udbudt i licitation, kunderne stiller høje krav og der er stor fokus på sikkerhed. Vi skal kunne dokumentere vores track record og samle en masse information, når vi byder på opgaver, og til den opgave har vi brug for akademikere til at matche den stigende professionalisering i branchen.”

JOHN ANDERSEN, DIREKTØR HOS KEM OFFSHORE