Om foreningen work-live-stay

Vi kan skabe syddansk vækst, når vi samler regionens stærke kræfter

work-live-stay southern denmark er en forening, der har til formål at bidrage til at skabe bedre vækstbetingelser i Syddanmark. Det vil vi gøre ved at forbedre de syddanske virksomheders muligheder for at tiltrække, modtage og fastholde højtkvalificerede medarbejdere fra ind- og udland.

Hvad gør work-live-stay?

Kvalificerede medarbejdere er en forudsætning for vækst i alle virksomheder. For at skabe vækst i Syddanmark er det nødvendigt, at de stærkeste kræfter arbejder sammen på tværs af interesser og brancher. WLS er dén samlende regionale aktør, der binder aktørerne og indsatserne i Syddanmark sammen for at sikre høj vækst i regionen som følge af at være kendt som et område præget af attraktive job-, karriere- og bosætningsmuligheder. Vi skaber sammenhængskraft mellem de mange initiativer og aktører, der arbejder med dele af vores mission om at tiltrække, modtage og fastholde kvalificeret arbejdskraft i hele Syddanmark.

Dygtige medarbejdere er en forudsætning for succes og vækst i alle virksomheder. Fælles for mange virksomheder i Syddanmark er, at tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af de højtkvalificerede medarbejdere er en stor opgave, der kan udfordre deres vækst.

I WLS arbejder vi tæt sammen med vores medlemmer, der består af syddanske virksomheder, syddanske kommuner, Region Syddanmark og de vigtigste aktører indenfor uddannelse og opkvalificering. Vi arbejder for at forbedre syddanske virksomheders muligheder for vækst gennem tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af højtkvalificeret arbejdskraft.

I WLS arbejder vi sammen med vores medlemmer for at;

  • udvikle metoder og handlinger, der sikrer udfoldelse af vækstpotentialet på det samlede Syddanske arbejdsmarked
  • synliggøre syddanske job- og karrieremuligheder overfor arbejdstagere i ind- og udland
  • fjerne barrierer, som vanskeliggør rekruttering af nye medarbejdere – både i det offentlige og hos virksomhederne
  • forbedre vilkårene for at hele den tilflyttende familie falder til i området og dermed fastholdes til gavn for virksomhederne og lokalområderne

 

Hvem har glæde af work-live-stay?

work-live-stay southern denmark arbejder for og med alle syddanske virksomheder, kommuner, uddannelsesinstitutioner, regionen og andre aktører for hvem den højtkvalificerede arbejdskraft er et omdrejningspunkt. Vi leverer viden, sparring og koordinerede indsatser til og mellem de rammesættende indsatser, der iværksættes med formålet om at styrke Syddanmarks position som et vækstcentrum, med fokus på både ind- og udland.

Hvem står bag work-live-stay?

work-live-stay southern denmark blev stiftet den 9. november 2012 i et samarbejde mellem private virksomheder, syddanske kommuner og Region Syddanmark. Der er mange stærke kræfter bag WLS. Knap 90 virksomheder, kommuner og organisationer har allerede vurderet, at et medlemskab kan være vejen til vækst.

Foreningen work-live-stay southern denmark er finansieret af medlemskontingent samt af projektmidler bevilget af Syddansk Vækstforum. 

 

Bestyrelsen

Rikke Vestergaard

Formand for bestyrelsen

Region Syddanmark

Koncerndirektør

Peter Andreasen

Næstformand for bestyrelsen

Danfoss A/S

Senior Director, HR Operations EMEA

Anne Terp-Knudsen

LEGO A/S

Local Mobility Consultant

Henrik Bjerregaard

CLEAN

Afdelingsleder

Otto Jespersen

Esbjerg Kommune

Kommunaldirektør

Lars Svenningsen

Nyborg Kommune

Kommunaldirektør

John Pedersen

Interacoustics A/S

Director Finance

Grethe Johnsen

Repræsentant for Syddansk Vækstforum og HORESTA

Restaurant Dronning Louise

Bestyrer

Jens Holm-Nielsen

Semco Maritime A/S

Senior Vice President

Nikolaj Malchow-Møller

Syddansk Universitet

Dekan

Anette Dahl

Universal Robots A/S

Vice President HR

Ole Bladt-Hansen

Billund Kommune

Kommunaldirektør

Jani Lykke Methmann

Væksthus Syddanmark

Direktør

Klaus Liestmann

Tønder Kommune

Kommunaldirektør

Berith Madsen

Workindenmark South

Centerdirektør

Peter Graversen

Observatør i bestyrelsen

Arbejdsmarked Rekruttering

Arbejdsmarkedsdirektør

Simon Faber

Observatør i bestyrelsen

Genforeningen 2020

Projektleder

Bestyrelsesmøder og generalforsamling

WLS’ bestyrelse mødes fire gange om året, hvor foreningens aktiviteter, resultater og kommende tiltag drøftes og vedtages.

Foreningens årlige generalforsamling ligger i april/maj. Her inviterer vi alle medlemmer til at deltage i selve generalforsamlingen, et fagligt indlæg samt en let forfriskning. Læs seneste årsregnskab og årsrapport for 2016 via linket nedenfor.

 

Årsregnskab og årsrapport for 2016

work-live-stay southern denmark skaber sammenhæng og netværk mellem de vigtigste aktører i Syddanmark, så vi sammen kan tiltrække den nødvendige højtkvalificerede arbejdskraft og dermed øge mulighederne for vækst i regionens virksomheder, som de ikke kan skabe alene. Gennem synliggørelse af stærke karrieremuligheder i Syddanmark overfor talenterne øger vi bosætningen i hele regionen og styrker virksomhedernes vækst.

3 gode grunde til at blive medlem

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret med de seneste nyheder og viden om tiltrækning, modtagelse og fastholde af den kvalificerede arbejdskraft.