Hvad kan virksomhederne lære af internationaliseringen på uddannelsesinstitutionerne, når de rekrutterer?

D. 28. november afholdte wls i samarbejde med Sydbank og UC SYD netværksmøde omkring Mette Ernlunds PhD-afhandling omkring internationalisering på de videregående uddannelsesinstitutioner.

Mette Ernlund, der er international leder ved UC SYD i Esbjerg, har skrevet en ph.d. om internationalisering på de videregående uddannelsesinstitutioner. Forskningsresultaterne giver mangfoldig viden om de forskellige studenterprofiler, institutionerne har med at gøre, hvad der motiverer deres valg af udlandsophold, og hvilke erfaringer de gør sig, mens de er afsted.
Denne viden om de studerende med international erfaring kan være interessant for virksomheder, som støder på dem i deres rekrutteringsarbejde, når de studerende har endt deres uddannelse.
Mette Ernlund holder gav på dagen et oplæg om sine forskningsresultater, og bagefter blev arbejdet i små grupper med det formål at drøfte, hvordan den erfaring og viden fra de internationale studerende kan overføres til virksomheder i forhold til deres tiltrækning og fastholdelse af profiler.

 

Download præsentationen fra oplægsholderen her